Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,82 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,86 Ft
Bitcoin
60,307 $

Orbán Viktor elárulta, miért járnak nagyon jól a magyarok a reptér visszavásárlásával

A magyar miniszterelnök egy péntek reggel interjúban arra is kitért, miért volt fontos a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér visszavásárlása.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Kalocsa és Paks közötti új Duna-híd avatásán a Bács-Kiskun vármegyei Foktőnél 2024. június 6-án. Mögötte Lázár János építési és közlekedési miniszter. A kétszer egysávos, 946 méter hosszúságú átkelő Tomori Pál nevét viseli. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Mint ismeretes, a magyar repülőtér már újra hazai kezekben van, ami az egyik legfontosabb üzlet az elmúlt évekről. Ahogyan Orbán Viktor fogalmazott, ez majdhogynem monopólium, mert ebből nincsen több, miután a kisebb repülőtereket nem lehet összehasonlítani a Liszt Ferenc repülőtérrel. „Egy olyan vagyontárgyat szereztünk vissza, amelyből csak egy van.” – mondta a Kossuth Rádiónak adott interjújában.

Kihangsúlyozta, amiből csak egy van, azt sosem szabad odaadni másnak, mindig meg kell tartani. Ezzel együtt minden honfitársának gratulál, mert a tranzakcióval nő a magyarok vagyona: számítások szerint több mint 100 ezer forinttal nő a magyar emberek vagyona, hiszen a reptér állami tulajdonba került. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

A kormányfő kihangsúlyozta, a terv az, hogy gyorsan növeljék a repülőtér értékét, és az emberekre eső vagyoni érték, hányad is növekedni fog ezzel. Egy francia cég fogja üzemeltetni a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőteret, akik a legnagyobbak a szakmában.

Szerinte ezen a területen különösen fontos volt bevonni olyan profi szakembereket, akik értenek hozzá, és ne bürokraták, menedzserek működtessenek egy hatalmas vagyont. Elárulta, arra is van lehetőség, hogy később katariakat is bevonnak a körbe, de a többséget mindenképpen meg akarják őrizni.

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.

Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

A magyar miniszterelnök is mély együttérzését fejezte ki a történtek miatt, amiben egy 61 éves rendőr vesztette életét.