Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,98 Ft
Euró
395,09 Ft
Font
466,84 Ft
Bitcoin
59,302 $

Orbán Viktor lezártnak tekinti a Novák-ügyet

Még mindig kap kérdéseket Orbán Viktor Novák Katalinról, de nem tud újat mondani ennek kapcsán, lezártnak tekinti a kérdést.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Fidesz V. kerületi irodájában az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján, 2024. június 9-én. A kormányfő szavazatának leadása után az irodába ment, ahol bekapcsolódott a helyi fideszesek mozgósítási kampányába. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Novák Katalin gyakorlatilag azonnal eltűnt a közéletből a lemondását követően, ami a kegyelmi botrány kirobbanásához köthető. Az újságírók kérdéseket akarnak feltenni Nováknak, de már nem közszereplő, nincs jelen a politikában, így gyakorlatilag magánszemélyként éli tovább az életét.

Nem kizárt, hogy egy nap visszatér egy másik pozícióban, mivel rendkívül képzett, tehetséges és sok nyelven beszél. Hogy ez mikor történhet meg, nem tudni, reálisan nézve valószínűleg erre leghamarabb a 2026-os országgyűlési választások után kerülhet sor, függően attól is, milyen eredményt ér el a Fidesz. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

Orbán Viktor miniszterelnök az idei választásokon már leadta a voksát, és azt mondta, lezártnak tekinti Novák ügyét. A kegyelmi üggyel kapcsolatos érdeklődésre felelve emlékeztetett: Novák Katalin köztársasági elnökként a maga részéről lezárta az ügyet, de a további kérdésekre is ő adhat választ.

Ami pedig a bicskei gyermekotthonban történteket illeti, egyértelművé tette, „megszigorítottunk mindent, és küzdeni fogunk, hogy minden rendben legyen”. A miniszterelnök arra a kérdésre, hogy mit tenne, ha a házától 1200 méterre épülne akkumulátorgyár, elmondta: elvárná a környezetvédelmi szabályok betartását és hogy garantálják számára az egészséges életet.

Liner/MTI