Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

Orbán Viktor: „Gazdaságban a lehetőségeink korlátozottak, tehetségben határ a csillagos ég”

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor magyar kormányfõ a visegrádi csoport (V4) és a szlovén miniszterelnök csúcsértekezletén tartott sajtótájékoztatón Ljubljanában, a Nemzeti Galériában 2021. július 9-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
not image

Nagy Noel

2021. augusztus 14. - 06:10

Orbán Viktor, Magyarország kormányfője kifejtette a Nemzeti Sportnak adott interjújában, miért fontos a magyaroknak az Olimpia.

Orbán kifejtette, hogy amikor nincs háború, a nemzetek akkor is össze akarják mérni a tehetségüket, erejüket, ez a kísértés sosem fog kiveszni az emberiségből, amelynek egy nagyszerű, békés, ám hasonlóan könyörtelen formája az Olimpia.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

„A tudomány, a sport és a kultúra az a közeg, ahol békeidőben a nemzetek versenyző ösztönei megnyilvánulnak. Minden nemzetben létezik egy meggyőződés, hogy ő valami egyedülit képvisel, amit más senki és ami a leglátványosabban a bajnokokban, a győztesekben testesül meg” – fogalmazott.

Orbán kiemelte, hogy az olimpia azért különlegesen érdekes, mert az egyetlen olyan verseny, amihez a világ sportolói, bajnokai az életük és a pályafutásuk ciklusait igazítják, itt fejtik ki a legnagyobb energiát, erre vetül a legnagyobb figyelem, itt akar mindenki a legjobb lenni.

„A nemzetek közötti békés versengésnek az olimpia a kitüntetett terepe. Van olyan ország, amelyik ezt bevallja, van, amelyik kevésbé. Magyarország esetében az olimpia megkérdőjelezhetetlen tradíció” – véli a miniszterelnök, aki ki is fejtette, hogy ez miért van:

„Hiszen mit tud tenni egy tízmilliós ország az emberiséghez? A gazdaságban a lehetőségeink korlátozottak, tehetségben azonban a határ a csillagos ég, nem a számosság, hanem a minőség számít, meg a versenyképesség, az eltökéltség, a bátorság”

Orbán Viktor szerint a magyar a világ egyik legversenyképesebb nemzete, meglátása szerint ez a gazdaságban, a tudományban és a sportban is megmutatkozik, azon belül is leginkább az ötkarikás játékokon.

„A magyar versenyképesség meg az olimpia a magyar emberek fejében közel van egymáshoz. Nem mondom, hogy tökéletesen pontos mérce, de az olimpiai szereplésünk valamint mindig elárul arról, hogy éppen milyen állapotban van a hazánk”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.