10 napos fizetett szabadságot kapnak a védekezésben résztvevők

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
not image

Hujber Dávid

2021.június.10 - 11:20

Magyarország kormányinfója csütörtökön jelentette be, hogy 10 napos rendkívüli fizetett szabadságról döntöttek a védekezésben résztvevők számára.

Több kiemelten fontos döntés is született a csütörtök délelőtti kormányinfó ideje alatt, így azt is bejelentették, hogy elindul a 12-15 évesek oltása, illetve azok, akik nem veszik fel a második oltásukat, elveszítik a védettségi igazolványukat.

Szintén fontos bejelentés, hogy 10 napos rendkívüli fizetett szabadságot kapnak a védekezésben résztvevők. Ennek részleteiről hamarosan részletes tájékoztatást fognak adni, de azt már tudni, hogy ezt a 10 napos szabadságot jövő év december 31-ig lehet igénybe venni.

Ahogyan a kormányinfón elhangzott, kifizetni nem lehet ezeket a szabadságokat, ki kell venni azokat. A fő cél az, hogy azok, akik részt vettek a védekezésben, pihenjenek. „Ez a legkevesebb, amit megérdemelnek.” – mondta Orbán Viktor.

A rendeletben ki fognak térni arra is, hogy kiket érint ez pontosan, kik vehetik igénybe a 10 napos fizetett szabadságot. A Magyar Közlönyben minden részletre fény fog derülni, valószínűleg már a mai napon.