Clouds
21 Budapest
Dollár
357,31 Ft
Euró
384,48 Ft
Font
437,06 Ft
Bitcoin
27,693 $

Orbán Viktor egyértelművé tette, mi az a pont, amíg nem tud kinyitni Magyarország

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Belföld
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Magyarország miniszterelnöke ismét hangsúlyozta annak fontosságát, hogy minden 65 év feletti regisztrált megkapja az oltását.

Egy ideje már tudhatjuk, hogy a nyitást az oltások számához kötik, tehát még várnunk kell, miközben egyre aggasztóbbak a harmadik hullám generálta adatok. Kedden is súlyos számok láttak napvilágot, különösen az elhunytak listáján, akik a COVID következményeként vesztették életüket.

Soron kívül Saját otthonukban fojtottak meg egy anyát és két kisfiát

Orbán Viktor már korábban kiemelte, hogy milyen fontos a 65 év feletti korosztály beoltása, akik a legnagyobb veszélyben érezhetik magukat a vírus miatt. Közülük is egyre többen regisztrálnak, de a nyitás csak akkor történhet meg, ha már ezt a csoportot beoltották.

A miniszterelnök hivatalos Facebook oldalán megjelent videóban is elhangzik, hogy a nyitás időpontja erősen a 65 év felettiek oltottságához köthető, de jó hír, hogy az oltások folyamatosak, akárcsak az érkező vakcinaszállítmányok és két újabb vakcinát hagytak jóvá Magyarországon.

„A nyitás időpontjáról azt tudjuk mondani, hogy amíg nincs minden olyan 65 év feletti beoltva, aki szeretné magát beoltatni, vagyis regisztrált, addig nem tudunk kinyitni, mert bajt hozunk a fejünkre.” – mondta Orbán a beszélgetés során.