Orbán Viktor inkább levágná a kezét, minthogy bevándorlóországgá tegye Magyarországot

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2022. január 28-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
not image

Takács Petra

2022. január 28. - 09:31

Magyarország miniszterelnöke továbbra is hisz abban, hogy a családpolitika minden szempontból kifizetődő, és azok, akik gyermeket vállalnak, jobb életet élhetnek, és folyamatosan dolgozik ezen a kormány.

Orbán Viktor élharcosa annak, hogy az emberek igenis merjenek családot alapítani, aminek érdekében rengeteg programot hoztak létre az elmúlt több mint tíz évben. A következő négy évben is megmaradnának ezek a programok, amiket újakkal egészítenének ki.

Az azonban elképzelhetetlen, hogy idegen felnőtt emberekkel növeljék a népességet, mert ez nem járható út Magyarországon. Az egyetlen járható út az, ha a magyar emberek gyereket vállalnak, családot alapítanak, akik egyre több támogatásban részesülnek.

Orbán nem szeretné azt a modellt követni, hogy a népesség csökkenését bevándorlók befogadásával oldják meg. „Azt mi nem akarjuk követni. Mi nem akarunk bevándorlóország lenni.!” – jelentette ki a miniszterelnök,

„Nyugat-Európában vannak olyan országok, most a hivatalba lépett német kormány beírta a programjába: Németország egy bevándorlóország.” Orbán erre úgy reagált, hogy inkább levágja a kezét, minthogy ilyesvalamit aláírjon, mert ez erősen szembemegy a kormány elképzeléseivel.

„Én inkább levágom a kezem, minthogy egy ilyen mondatot leírjak bármilyen kormányprogramban. Lehetetlen, hogy idegen felnőttekkel pótoljuk a hiányzó magyar gyerekeket, ez lehetetlen.” Orbán hozzátette, azon dolgoznak, hogy a Magyarországon élő emberek merjenek családot alapítani, gyerekek vállalni, és ehhez minden szükséges támogatást meg is kapnak, egyre többet.