Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,958 $

Bezárja Opel-szalonját a Schiller, s a kínai BYD forgalmazásába kezd

A cég márkaszervizként továbbra is ellátja az Opel gépjárművek javítását, szervizelését, de újonnan értékesített modellekkel innentől önálló autószalonként nem foglalkozik.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Schiller Autó három évtized után az Opel helyett a kínai BYD márka kereskedelmére vált át – írja a Telex a cég közleményére hivatkozva. A lap felidézi: január közepén derült ki, hogy stratégiai kiskereskedelmi megállapodást kötött a Schiller Autó Család Zrt.-vel a BYD, amivel a kínai autógyártó tovább erősíti a jelenlétét a magyar piacon. A Schiller-csoport a BYD harmadik magyarországi partnere, a kínai vállalat tavaly októberben indította a forgalmazást Magyarországon első két márkakereskedőjével, a Duna Autóval és a Wallis Motorral – teszik hozzá a cikkben.

A Schiller Autó pedig azt írta: „A Schiller család neve évtizedeken keresztül szinte összeforrt az Opellel, több mint három évtizedes együttműködés után azonban a kínai elektromos autó, a BYD modellek veszik át az újpesti Váci úti szalonban a bemutatóteret”. Egyúttal fontosnak tartották kiemelni, hogy a cég márkaszervizként továbbra is ellátja az Opel gépjárművek javítását, szervizelését, de újonnan értékesített modellekkel innentől önálló autószalonként nem foglalkozik. A Schiller 1991 óta működött hivatalos Opel viszonteladóként, a BYD Schiller pedig 2024 februárjától nyílik meg. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A cég továbbra is értékesít Toyota, Lexus, Skoda és Fiat termékeket, valamint Audi és Volkswagen személyautók, VW haszongépjárművek szervizelését, karosszéria javítását is végzi. Továbbá a közleményből az is kiderül: „A Schiller Autó Család mind technológiai, mind értékesítési értelemben a BYD-ben és az elektromos közlekedésben látja az autószektor egyik lehetséges jövőjét és a gazdasági perspektívát, emiatt az illusztris pesti autószalon a jövőben a kínai márka képviseletében fog tevékenykedni”.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter néhány napja közölte: aláírásra került a kínai BYD Szegedre tervezett üzemének helyszínt biztosító telekadásvételi előszerződése. Mint mondta, a „magyar gazdaságtörténet egyik legfontosabb beruházásáról van szó”, mivel a világ legnagyobb elektromosautó-gyártó vállalata érkezik Magyarországra, mely már a Teslánál is komolyabb számokat produkál. A miniszter hangsúlyozta, ez lesz a kínai cég első európai üzeme, egyben Magyarország ötödik autógyára.

Továbbá kiemelte, a szektor kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy a három német prémiummárka mellett a második nagy keleti járműgyártó döntött Magyarország mellett. De arra is kitért, hogy a több milliárd eurós beruházáshoz a magyar kormány is nyújt pénzügyi támogatást, ám annak mértékéről nem esett szó, mivel a miniszter elmondása szerint ez nagyban függ majd az Európai Bizottsággal való egyeztetésektől. De azt is megírtuk, hogy a BYD-beruházás miatt az albérletpiacon is felértékelődhet Szeged, a témát pedig ebben a cikkben fejtettük ki bővebben.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.