Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

Öngyilkos lett egy férfi, aki félmillió dollárnyi bitocint adományozott a Capitolium ostromlóinak

not image

Nagy Noel

2021. február 1. - 08:16

Szándékos kábítószer-túladagolás következtében életét vesztette Laurent Bachelier, 35 éves francia blogger, aki 520 000 dollár értékű bitcoint adományozott a Capitolium ostromlóinak, és egy hírhedt amerikai neonácinak.

A kriptovalutából milliomossá váló férfi egy párizsi luxusszállodában vetett véget az életének, és a francia rendőrség megerősítette, hogy nem találtak idegenkezűségre utaló jelet – írja a Daily Mail. A helyzet érdekessége, hogy a férfi annak ellenére bérelt méregdrágán szobát a hotelban, hogy mindössze három kilométerre lakott a szállodától.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Az eset még december 8-án történt, és a vizsgálatokból kiderült, hogy a férfivel szándékos kábítószer-túladagolás végezhetett. Egy hozzá közel álló forrás a brit lapnak elárulta, hogy Bachelier már nyolc éve szenvedett egy sajátos krónikus idegrendszeri megbetegedéstől, amelytől az egész testében állandó jelleggel fájdalmak voltak.

Bachelier egyébként meglehetősen fekete módon jutott hozzá a bitcoinból alapú, több millió dolláros értékű vagyonához, elsősorban online zsarolt és vesztegetett embereket, kicsalva ezzel pénzüket, akik vele és a belső körével ellen mertek mondani, és esetleg szembenálló véleményt fejeztek ki az interneten.

A helyzet érdekessége, hogy néhány órával azt követően vetett véget az életének, miután 28.15 bitcoint, mintegy 520 000 dollárt adományozott a Capitolium ostromát szervező szélsőségeseknek. Köztük volt Nick Fuentes is, aki az Egyesült Államok egyik leghírhedtebb rasszista és fehér felsőbbrendűséget hirdető szélsőségese.

Búcsúlevelet is találtak nála a hatóságok, amelyben a betegségére utalt elsősorban, így vélhetően annak elviselhetetlenné válása miatt lett öngyilkos. A búcsúlevélben többek között úgy fogalmazott, hogy a teste „háromszor idősebb”, mint ő valójában, és már a testének a rabja lett.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.