Dollár
382,74 Ft
Euró
392,32 Ft
Font
463,75 Ft
Bitcoin
24,853 $

Senki nem számolt az omikronnal, és ez jelentheti a bökkenőt, amire Szlávik is utalt

Fotó: Pallag Andrásné asszisztens beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. december 13-án. MTI/Rosta Tibor
not image

Hujber Dávid

2021. december 14. - 19:54

A szakértő véleménye szerint az omikron miatt újabb kérdések vetődtek fel, hiába lehetünk túl a negyedik hullám tetőzésén.

Az omikron már Magyarországon is megjelent, ami kikerülhetetlen volt, ráadásul egy nagyon gyorsan terjedő mutációról van szó. Ez jelentheti az igazi problémát, még akkor is, ha a tünetek enyhébbnek tűnnek.

Soron kívül Putyin egyre közelebb hozza egymáshoz Oroszországot és Észak-Koreát

A tudósok folyamatosan kutatják a mutációt, de Szlávik is rámutatott arra, hogy míg a delta által okozott negyedik hullám csillapodását vártuk, feltűnt az új variáns. Ez pedig átírhatja a forgatókönyveket a következő hónapokban.

„Az a baj, hogy a helyzet egyelőre nem rossz, mert körülbelül december elejére közepére jósolták a csúcsot, ami nagyjából stimmel is, viszont az omikronnal senki nem számolt.” – mondta a TV2-nek adott interjújában Szlávik.

Szlávik Jánost megkérdezték a lélegeztetőgépen lévő Csollány Szilveszterről

„Az omikronnak ez a hihetetlen terjedése egy picit aggodalomra adhat okot, az ünnepekre, vagy akár januárra, februárra nézve. Megint csak azt tudom mondani, nézzük meg, mi fog történni.”

„Nagyon fontos, hogy úgy tűnik, hogy több oltás az jobban megvéd. Még mindig azt tudjuk mondani, hogy most az omikron miatt gondolja meg mindenki, hogy felvegye az első, második, harmadik oltást.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.