Átléptük az 5,3 millió beoltottat Magyarországon

Fotó: Oltópont a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórházban Békéscsabán 2021. június 7-én. MTI/Rosta Tibor
not image

Hujber Dávid

2021.június.10 - 09:48

Egy újabb fontos mérföldkövet értünk el, de még mindig sokan vannak, akik valamilyen oknál fogva nem oltatták be magukat.

Előttük is áll a lehetőség, több vakcina közül választhatnak, miközben Magyarország egyedülálló módon hat különböző oltóanyagot használ, köztük a Janssennel, amiből egy adagot adnak be. Emellett a vakcinaszállítások is folyamatosak, sorra érkeznek a különböző rakományok az oltóanyagokkal.

Mint arról korábban beszámoltunk, nagyon közel kerültünk az 5,3 millió beadott oltáshoz. Ezt most át is léptük, és jelenleg 5 311 475 olyan ember van Magyarországon, aki már megkaphatta az oltását. Azok, akik a második oltásukat is felvették, több mint 4,1 millióan (4 112 876) vannak.

A magyar lakosság 54,4%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 41,5%-os átlaggal. Magyarország tehát továbbra is az élvonalban van, és kellő vakcinamennyiséggel rendelkezik ahhoz, hogy adott esetben mindenki megkaphassa a harmadik oltását.

Vihar miatt adott ki figyelmeztetést az OMSZ

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható, de egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16-18 évesek is automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást.