Ole Gunnar Solskjaer brutális összeget keresett a Manchester Unitednél, mégsem vitte sikerre a csapatot

A 2021. november 21-én közreadott képen Ole Gunnar Solskjaer, a Manchester United labdarúgócsapat vezetõedzõje az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott, Leicester City elleni mérkõzésen az angliai Leicesterben 2021. október 16-án. Solskjaer 2021. november 21-én távozott a Manchester United vezetõedzõi posztjáról. A csapat irányítását átmenetileg Michael Carrick veszi át. MTI/AP/Rui Vieira
not image

Borbély Fanni

2021. november 25. - 21:25

Az edző nem kevesebb, mint 31 millió eurót vitt haza a Manchester Unitednél töltött ideje alatt, annak ellenére, hogy egyetlen trófeát sem sikerült bezsebelnie.

A bukott edzőt vasárnap menesztették végleg a csapattól, miután egy végtelenül kínos, 4-1-es vereséget szenvedtek a Watfordtól. Habár az utóbbi időben nyújtott teljesítménye erősen kritizálható és kifogásolható volt, a klub mégis busásan megjutalmazta a távozó edzőt.

A 101 Great Goals által készített tanulmányból pedig kiderült, hogy egészen konkrétan mennyit is tehetett zsebre a menesztett edző: a Unitednél töltött ideje alatt a norvég edző 31 284 531 eurót zsebelt be, ráadásul minden bajnoki győzelem után további 340 ezer eurót tehetett el.

Habár nem kevés pénzről beszélünk, mindez mégis eltörpül elődei fizetése mellett, ugyanis míg Solskjaer 31 millió eurót tehetett el, addig elődje, José Mourinho egészen brutális, 116 millió eurós összeget zsebelt be munkájáért. Habár Solskjaer teljesítménye erősen megkérdőjelezhető volt az utóbbi időkben, ő mégis örömmel gondol vissza az együtt töltött időre.