Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,627 $

Ókori templomokra és egy áldozati gödör maradványaira bukkantak a föld alatt

Ez az első alkalom, hogy templomokat találtak egy római hadsereghez köthető helyszínen.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Két templom és egy áldozati gödör maradványait tárták fel régészek Németország északnyugati részén – írja a 24.hu a Live Science beszámolója alapján. Kifejtik, az épületromokat egy ókori római katonai tábor helyszínén fedezték fel.

Mint írják, ez az első alkalom, hogy templomokat találtak egy római hadsereghez köthető helyszínen. Ugyanakkor megjegyzik, a lelőhelyen egyszer már 1928-ban is végeztek feltárásokat, a munkálatok befejezése után azonban visszatemették az egészet, hogy ezzel segítsék az épületek fennmaradását. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Most, közel 100 évvel később újra előásták a föld alól az ősi katonai tábort, és új felfedezéseket is tettek. A szakértők úgy vélik, hogy az ikertemplomok egy hatalmas épületkomplexum részei lehettek, amely közel 2000 négyzetméteres volt.

Bettina Tremmel régész egy közleményben azt írta, a szentélyeken olyan jegyek figyelhetők meg, amelyek az Augustus császár korában épült templomokra jellemzők. Augustus Julius Caesar fogadott fia volt, és a Római Birodalom első császára, aki Krisztus előtt 27-től Krisztus után 14-ig uralkodott.

A két épület között a kutatók egy sekély, kerek áldozati sírgödröt is találtak, ami meglehetősen érdekes, mivel a sírok ásása településeken belül szigorúan tiltott volt akkoriban. Hozzáteszik, az ásatási helyszínen emberi maradványokra egyelőre nem bukkantak.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.