Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

Nyitrai Zsolt fontos információt közölt a Gondosóra kapcsán

Mint mondta, ingyenesen letölthető a Gondosóra új alkalmazása, amely mostantól még nagyobb biztonságot nyújt használói részére.

...svg content...Fotó: MTI/Derencsényi István
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a hivatalos közösségi médiás oldalán megjelent videóban elmondta, már ingyenesen letölthető a Gondosóra applikáció, amely még nagyobb biztonságot nyújt. Elmondása szerint az appot a Gondosóra felhasználója és hozzátartozója is letöltheti a telefonjára.

Így értesítést kaphatnak akkor, ha az idős ember veszélyhelyzetbe kerül, továbbá megnézhetik a legfrissebb információkat, de például azonnali riasztást kapnak, ha az esés érzékelő bekapcsol. Mint fogalmazott, az új, ingyenes alkalmazással gyorsan intézhetik az adatmódosításokat vagy az esetleges hibabejelentést is. Soron kívül 78 milliárd forintos fizetési felszólítást küldött az EB Magyarországnak

„Ezekkel és még sok egyéb más funkcióval sokkal hatékonyabb a gondoskodás, magasabb szintű a biztonság” – emelte ki. Nyitrai Zsolt közlése szerint az alkalmazás iOS-en és Androidon egyaránt elérhető. „Töltse le Ön is telefonjára!” – hangsúlyozta a Facebookon megjelent videóban. De korábban azt is megírtuk, hogy több mint 10 ezer nyugdíjas életét mentette meg a Gondosóra szolgáltatás.

A miniszterelnök főtanácsadója szolgált néhány fontos adattal a program eddigi működését illetően még március végén. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy házi kedvencek, kisállatok számára is segítség lehet a Gondosóra program. Nyitrai Zsolt szerint a gondosórát igénybe vevőknek ebben is igyekeznek segítséget nyújtani.

Már bruttó 652 ezer forintra nőtt az átlagkereset Magyarországon

Az emberek keresete is egyre magasabb Magyarországon, májusban például 652 ezer forintra nőtt a bruttó átlagkereset.