Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
385,80 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
69,455 $

A házi kedvencek, kisállatok számára is segítség lehet a Gondosóra program

Nyitrai Zsolt szerint a gondosórát igénybe vevőknek ebben is igyekeznek segítséget nyújtani.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A miniszterelnök főtanácsadója, Nyitrai Zsolt a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videóban arról beszélt, hogy a Gondosóra program a házi kedvencek, kisállatok számára is segítség lehet. Mint mondta, a programot azért indították el, hogy szolgáltató államként az idősek biztonságát megteremtsék. Azonban olyan segítségkérésekre is fel kell készülniük, amikor az idős személy nem tudja megoldani házi kedvencének ellátását, mert például több napig kórházi ellátásra szorul.

„A gondosórát igénybe vevőknek ezekben az esetekben is igyekszünk segítséget nyújtani” – emelte ki. Végül Nyitrai azt is hozzátette: „Megkeressük azokat az állatvédő civil szervezeteket, akik információt, tanácsokat tudnak nyújtani az ilyen helyzetben is”. Míg Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos azt emelte ki a Facebookon megjelent videóban, hogy az állatvédelem közös ügyünk, és büszkék arra, hogy az elmúlt időszakban számos eredményt értek el. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

„Szigorítottuk a Büntető Törvénykönyvet, támogatást biztosítunk az állatvédő szervezetek számára, ivartalanítási programot indítottunk, és ősszel, az állatvédelmi témahét keretében még nagyobb hangsúlyt fektetünk a gyermekek tudatos nevelésére” – részletezte. Elmondása szerint most levélben fogják felkeresni az állatvédő civil szervezeteket, és lehetőséget biztosítanak számukra a programhoz való csatlakozásra.

Ovádi hangsúlyozta azt is, a kapcsolódó szervezetek által a diszpécserközpont munkatársai tájékoztatást tudnak nyújtani arról, hogy az idősek melyik szervezethez fordulhatnak segítségért házi kedvencükkel kapcsolatban. „Arra kérek minden állatvédő civil szervezetet, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez” – jegyezte meg, végül újfent kiemelte, hogy közös ügyünk az állatvédelem. Korábban egyébként arról is írtunk, hogy több mint 10 ezer nyugdíjas életét mentette meg a Gondosóra szolgáltatás.