Június elsején nyit a dunakeszi szabadstrand, ilyen újdonságokkal várják a fürdőzőket

TÉMÁK:
#Dunakeszi #nyitás
Fotó: A dunakeszi szabadstrand 2020. július 5-én. MTI/Mohai Balázs
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Lehetőség lesz vízi- és sporteszközök bérlésére, biztonsági kamerákat és kerékpáros szervizoszlopot telepítettek, de a zöldfelületet is fejlesztették.

Jó hír érkezett a fürdőzést tervezőknek, ugyanis június elsején, csütörtökön nyit a dunakeszi szabadstrand, sokak kedvenc helye, amit a népszerű turisztikai portálok rendszeresen beválogatnak a legjobb szabadstrandok közé, de már szakmai zsűri is díjazta korábban.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

A Dunakeszipost beszámolójából kiderül, miszerint az önkormányzat idén a vízi- és sporteszközök (kajakok, kenuk, SUP-ok, napozóágyak) bérlésére is lehetőséget teremt, amelyekhez mentőmellényt is biztosítanak majd.

A mosdók a június 1. – augusztus 31. közötti időszakban 9:00-21:00 között tartanak nyitva, hétfőtől-vasárnapig, emellett biztonsági kamerákat és kerékpáros szervizoszlopot telepítettek a strand területére, valamint fejlesztették a zöldfelületet (a folyamatos vízellátáshoz öntözőrendszert építettek ki).

A kutyásoknak külön partszakasz áll rendelkezésre, aki pedig a helyi élővilágot szeretné közelebbről megismerni, végigsétálhat az izgalmas madártani ösvényen is. Továbbá strandfelügyelet működik a területen, amelynek feladata a szabályok betartatása, valamint a szükséges intézkedések jelzése (pl. gyakoribb szemétszállítás, játszóeszköz megjavítása, stb).