Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

Idén nyáron kifejezetten jó szezonra lehet számítani a Balatonnál

A sok csapadék jó hatással volt a tó vízszintjére, érkeznek a vendégek, mindemellett több helyen is meg lehet oldani a parkolást és a fürdőzést anélkül, hogy pénzbe kerülne.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint a vendégek már érkeznek a Balatonhoz, és kifejezetten jó szezont várnak 2023-ban. Hozzátette, a májusban lehullott jelentősebb mennyiségű eső nem kedvezett a túrázni és kirándulni vágyóknak, de a mezőgazdaságnak biztosan jót tett.

Elmondása szerint ha elvonatkoztatunk a kellemetlenségektől, akkor azt látjuk, hogy a sok csapadék a tó vízszintjére is jó hatással volt, hiszen jelenleg már 117-118 centiméter körül van, ami garancia arra, hogy a víz minőségével nem lesznek gondok idén.

Fekete Tamás hozzátette, volt már ennél magasabb is a vízszint, de kezdetnek az is jó, ami most van, s mivel a nyári meleg napokon akár egy centinyit is tud még apadni, így valóban örülni lehet annak, ha tavasszal van víz bőven a Balatonban.

A turizmus alkalmazkodik

Azt is remélik, hogy sokáig kitart a magas vízszint, így majd ősszel talán a Bahart új hajóit is fel lehet hozni a Sió-csatornán, de ha esetleg mégis túl magas lenne a vízállás, akkor a Sión keresztül tudnak vizet leengedni – írta a Pénzcentrum.

A Magyar Nemzet szerint a munkaerőhiány kapcsán azt mondta, mindezt a társadalom elöregedése is befolyásolja, hiszen évről évre egyre többen esnek ki a munkaerőpiacról, olvad az utánpótlás, ám ahol a dolgozókat emberileg, szakmailag és anyagilag is megbecsülik, ott hosszú távon sem lesz gond.

„A turizmus alkalmazkodik, a vállalkozók pedig megoldják ezt is, én még nem tapasztaltam itt a Balatonon, hogy üzletek tömegesen zárnának be azért, mert nincs munkaerő”

– mondta Fekete Tamás. Majd arra utalt, a Balaton körül rengeteg olyan település található, ahol a mai napig ingyenes a parkolás, sőt, szinte minden településen van ingyenes strand is.