Novemberben érkezhet az Oppo első összehajtható mobilja

GSM Arena
not image

Kulcsár Péter

2021. október 24. - 17:24

Már régóta pletykák kereszttüzében van a feltörekvő kínai gyártó az összehajtható okostelefon kapcsán, ami nem véletlen, hiszen nyíltan kijelentették, a Samsung konkurenseivé szeretnének válni.

A GizmoChina portál jutott hozzá a legfrissebb infómorzsákhoz, melyek alapján az Oppo előreláthatólag novemberben tervezi bemutatni korszakalkotó mobilját, amellyel felvehetik a harcot a Z Fold3 és Z Flip3 készülékekkel.

Az összehajtható okostelefon egy 8 hüvelykes, 120 Hz-es, LTPO panellel ellátott belső kijelzőt kaphat, míg a szívében a Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlete duruzsolhat, ami érdekes időzítésnek mondható, hiszen a csúcsteljesítményű chip utódja idén decemberben debütálhat.

A szivárogtatásokból kiderült, hogy az Oppo okoseszköze egyáltalán nem lesz olcsó, ez viszont a technológia kiforratlansága miatt várható volt, arról azonban nem esett szó, pontosan mennyire lehet borsos az ára.

Első körben kizárólag a kínai piacra érkezik a kütyü, ám később globális szinten is elérhetővé teszik, a Xiaomi Mix 4-hez köthető tapasztalatokból kiindulva azonban elképzelhető, hogy néhány hónapot várnak majd a megjelenéssel.

Korábban felröppent pletykák során egyébként a kamerarendszer specifikációról is szó esett – a Sony IMX766 szenzorával felszerelt, 50 megapixel felbontású hátlapi főkamerán kívül egy 32 megapixeles szelfikamerát kaphat a készülék.