Dollár
393,46 Ft
Euró
413,20 Ft
Font
479,48 Ft
Bitcoin
17,031 $

Saját fejlesztésű chipeket gyárthat az Oppo

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. október 22. - 02:41

A kínai vállalat beállhat az Apple, a Google és a Samsung sorába, és a jövőben kizárólag saját fejlesztésű lapkakészleteket szerelhetnek okostelefonjaik belsejébe.

A Google a Pixel 6 modellszéria rajtjával párhuzamosan indította el Tensor chipjeit is, amelyeket első körben a Samsungnál gyártatnak le, jövőre azonban már kizárólag a saját üzemeikben tervezhetik meg az egységeket.

Soron kívül Újraindult a Dunai Finomító, de idő kell az ellátási problémák megoldására

A The Verge magazin értesülései szerint az Oppo már készen áll a saját lapkakészletek implementálására, így leghamarabb 2023 elejére elkészülhetnek a tajvani TSMC félvezetőgyárban a chipek.

A 3 nanométeres technológiával előállított, magas teljesítményű lapkákat kizárólag az Oppo csúcsmobiljaiban alkalmazhatják, míg a középkategóriás és elérhető árú okostelefonok esetében maradnak a Qualcomm és a MediaTek chipjei.

Az Oppo a BBK Electronics nevű konzorciumhoz tartozik, amely magában foglalja a vivo, a OnePlus és a Realme márkákat is, így könnyen elképzelhető, hogy ezen cégek esetében is változtatni fognak az üzleti stratégiájukon.

Hogy pontosan milyen teljesítmény várható az új lapkáktól, egyelőre nehéz megjósolni, ám érdemes résen lenni, hiszen bármelyik pillanatban robbanhat a bomba, és az Oppo felfedheti a részleteket.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.