Novák Katalin stanglit sütött Ferenc pápának, itt a recept

Fotó: Novák Katalin köztársasági elnök fogadja Ferenc pápát a Sándor-palotában 2023. április 28-án. A katolikus egyházfő háromnapos apostoli látogatásra érkezett Magyarországra. MTI/Balogh Zoltán
Style
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint magyar háziasszonyként nem szerette volna, ha a Szentatya úgy tér vissza Rómába, hogy egy kis házi finomsággal nem kínálták meg.

Mint ismeretes, Ferenc pápa három napra hazánkba látogatott, amelynek során több százezren találkozhattak Őszentségével, a legtöbben pedig a vasárnapi Kossuth téri szentmisén vettek részt, ahol áhítattal hallgatták a pápa minden szavát.

A pápalátogatás biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs pedig közölte, hogy a Szentatya magyarországi látogatása rendben, rendkívüli események nélkül zajlott le, ami remek hír. Majd köszönetet mondtak azoknak, akik ebben közreműködtek.

Novák Katalin pedig arról is beszámolt a hivatalos Facebook oldalán, miszerint sós stanglit sütött Ferenc pápa vendéglátására, mondván, magyar háziasszonyként nem szerette volna, ha a Szentatya úgy tér vissza Rómába, hogy egy kis házi finomsággal nem kínálták meg.

Ezt a legtöbben kedves gesztusnak vélték, amelynek láttán sokan kedvet éreztek hozzá, hogy ők maguk is elkészítsék otthon a finomságot, amelyhez egy receptet kértek, s ennek a köztársasági elnök eleget is tett – írta az Infostart.

„Sokan kérdezték, íme nagymamám receptje:

Ugyanannyi (puha) margarint, zsíros túrót és finomlisztet sóval összedolgozok (én szoktam reszelt Trappistát is adni a tésztához), kinyújtom ujjnyi vastagra, formára vágom, megkenem egy felvert tojással, megszórom sajttal, és légkeveréses sütőben 170 fokon kb 25 perc alatt megsütöm. Szerintem úgy finom, ha nincs nagyon megsütve, éppen csak pirul a széle.

Jó étvágyat hozzá!”

– írta kommentben.