Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,212 $

Már Nógrád megye keleti felén jár a rejtélyes svájci farkas

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A szervezet kiemelte, hogy az Alpok déli vonulatainak vidékéről származó példány a Dunát átúszva, a Naszály hegy mellett folytatja útját.

Korábban beszámoltunk róla, miszerint a svájci farkasfalkák életét nyomon követő Gruppe Wolf Schweiz Facebook oldalán azt írták, hogy az M237-es jelölésű farkas Svájcból egészen Magyarországig vándorolt.

Majd arról érkeztek hírek, hogy a fiatal hím meglehetősen hosszú utat tett meg, s akkor Budapest térségébe igyekezett, ám most az is kiderült, hogy Magyarország újabb pontján bukkant fel az említett példány.

A szervezet beszámolója alapján a farkas immár elérte a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területét, s jelenleg Nógrád megye keleti felén tartózkodik. Kiemelték, hogy az Alpok déli vonulatainak vidékéről származó példány a Dunát átúszva, a Naszály hegy mellett folytatja útját.

Majd hozzátették, miszerint legutóbb a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság adott hírt az állatról, amely előtte két hétig a dél-budai agglomerációban barangolt, napközben pedig a kirándulóhelyektől távol eső rejtekhelyén tartózkodott.

A közlemény azzal zárult, hogy a jelölt egyed tartamos nyomonkövetési lehetőségének és a vándorló farkas biztonságának növelése érdekében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság felvette a kapcsolatot az illetékes vadászati hatósággal és a tájegységi fővadásszal.