Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,597 $

Budapestre igyekszik a hosszútáv-vándorló svájci farkas

TÉMÁK:
#Budapest #Svájc
Fotó: illusztráció | unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Hosszú utat tett meg az M237 kódjelű fiatal hím.

Mint arról korábban hírt adtunk, a Svájcból induló farkas hatalmas távolságot tett meg, mire Magyarországig jutott, ugyanakkor a vándorlás természetes folyamat, hiszen az állat saját területet keres, mielőtt elérné az ivarérettséget.

Soron kívül Akár lakáshitel törlesztésre is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

David Gerke, a farkas mozgását figyelemmel követő Gruppe Wolf Schweiz munkatársa a Sokszínű Vidéknek elmondta, hogy az Alsó-Rajna-völgytől egészen a Vértesig vándorló állat továbbra is Budapest térségében tartózkodik.

Fél az embertől, nagyon óvatos állatok

„Alkalmanként hosszú távú vándorlások is megfigyelhetők, de ezeket ritkán lehet pontosan dokumentálni. Az M237 esete szerencsés, már csak azért is, mert sikerült ilyen messzire jutnia anélkül, hogy életét vesztette volna” – közölték korábban.

Kálmán Gergely, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság kommunikációs referense közölte, hogy a két hete a budapesti agglomeráció környékén kóborló farkas nappal az emberektől távoli rejtekében van.

A szakember hozzátette, hogy a farkasok félnek az emberektől, kifejezetten kerülik őket, nagyon óvatos állatok. „A vadon élő farkas emberre történő támadása Európában nem ismert, és Magyarországon sem fordult elő ilyen eset egyetlen alkalommal sem” – mondta.