Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,31 Ft
Euró
396,87 Ft
Font
471,17 Ft
Bitcoin
66,866 $

Egyre több gyermeket toboroznak a terrorszervezetek a világ legerőszakosabb régiójában

Az Amnesty International nemzetközi szervezet által közzétett legfrissebb jelentésben szomorú jelenségre hívták fel a figyelmet.

...svg content...Fotó: Flickr/HumanLifeImages
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Az Amnesty szerint ugyanis a világ legveszélyesebb régiójának minősülő Tillaberi régióban – Niger, Mali és Burkina Faso hármashatáránál – egyre több gyermeket toboroznak be sikeresen a dzsihadista terrorszervezetek – írja a Commonspace hírportál.

Az 57 oldalas jelentésben az Amnesty részletesen kifejti, hogy mennyire pusztító hatással van a gyermekekre a dzsihadista konfliktus és a folyamatos terrortámadások. Ez a régió ugyanis nemcsak a világ legerőszakosabbja, hanem a világ talán legszegényebbje is egyben, kilátástalan nyomorban élnek itt az emberek. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Ezt pedig az Iszlám Államhoz köthető Iszlám Állam Nagy-Szaharai Kalifátusa (ISGS) és az Al-Kaidával kapcsolatba hozható Jama’at Nusrat al-islam wal-Muslimin (JNIM) terrorszervezetek kihasználják és gyermekeket toboroznak soraik közé.

A hármashatár nigeri felében ráadásul csak idén augusztusig legalább 544 ember vesztette életét a borzalmas erőszakban, amely Matt Wells, az Amnesty International krízisválaszért felelős igazgatóhelyettese aggasztónak tart:

„Niger Tillaberi régiójában egy egész generáció nő fel úgy, hogy halál és pusztítás veszi őket körül. A fegyveres csoportok folyamatosan iskolákat és élelmiszerraktárakat támadnak, toborzás terén pedig gyermekeket targetálnak. A nigeri kormánynak és a nemzetközi partnereinek azonnal cselekedniük kell valamit”

A nigeri oldalon ráadásul már 60 gyermeket mészároltak le idén, a helyzetet pedig az Amnesty „nem nemzetközi fegyveres konfliktusnak” tekinti az erőszak teljes elszabadulása miatt. Burkina Fasóban a helyzet szintén válságos, Torodi körzetben szintén folyamatosan toborozzák a 15 és 17 év közötti fiúkat.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.