Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,85 Ft
Euró
390,56 Ft
Font
463,57 Ft
Bitcoin
67,385 $

Nézőpont: a magyarok nem az Európai Néppárt, hanem a Patrióták álláspontját támogatják

A friss felmérés eredményei szerint a magyarok többsége a Patrióta frakció álláspontját osztja Weber és a Néppárt álláspontja helyett.

...svg content...Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásának eredményei alapján a magyarok nem támogatják az Európai Néppárt és elnöke, Manfred Weber álláspontját számos fontos kérdésben, a háborútól a migrációig. Ez a baloldali Néppárthoz csatlakozó Tisza Pártnak is komoly dilemmát okozhat még – emelik ki.

Az európai jobboldal legnagyobb erejévé vált Patrióták programja viszont a magyar választók többségének akaratával találkozik. Az ATV a közleményre hivatkozva azt írja, a Nézőpont Intézet arra volt kíváncsi, hogy az előző európai parlamenti ciklus öt kiemelten fontos döntése során hogyan szavazott az immár a Tisza Pártot magában foglaló Európai Néppárt és hogyan gondolkodnak arról a magyarok, illetve – a párt június 30-i „Patrióta kiáltványa” alapján – a Patrióták Európáért új jobboldali pártcsalád. Soron kívül Jelentős pénzt biztosít a kormány a kórházi klímák javítására

A közvélemény-kutatási eredmények és a képviselőcsoport szavazási statisztikáinak összevetéséből pedig fény derült rá, hogy a szuverenitásvédelem, a gyermekvédelem, a migránskvóta, az ukrán mezőgazdasági termékek vámmentessége, illetve a befagyasztott uniós források ügyében az Európai Néppárt a magyar választók álláspontjával teljesen ellentétes értékrendet képviselt. A Nézőpont szerint miközben a magyarok négyötöde (81%-a) egyetért azzal, hogy minden országnak védenie kell a szuverenitását a külföldi befolyás ellen, az Európai Néppárt 86%-a megszavazta azt a Magyarországról szóló európai parlamenti állásfoglalást, amely többek között elítélte a nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvény elfogadását is.

Már most erős Orbán Viktor új frakciója

Ezzel szemben a Patrióta Kiáltvány éppen a magyarok többségének álláspontjával összecsengően zárul: „Előtérbe helyezzük a szuverenitást a föderalizmussal szemben, a szabadságot a diktátumokkal szemben, és a békét: ez az Európát szolgáló patrióták kiáltványa” – hangsúlyozzák. Továbbá az is megmutatkozott, hogy a magyarok 71%-a szükségesnek tartja a magyar gyermekvédelmi törvény szigorítását (illetve nem ért egyet azzal, hogy a szigorítás szükségtelen lenne), s mindössze 22%-uk tartja ezt szükségtelennek. Ezzel szemben az Európai Néppárt 68%-a megszavazta azt az európai parlamenti állásfoglalást, amelyben elítélték a magyar gyermekvédelmi törvényt.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Az elfogadott dokumentum sérelmezte többek között azt az Alaptörvényben rögzített tételmondatot is, miszerint az anya nő, az apa pedig férfi, valamint, hogy Magyarország védi a gyermekek azon jogát, hogy személyazonosságukat születési nemükkel összhangban állapítsák meg – írja a lap a Nézőpont tájékoztatása alapján. A Nézőpont szerint a Patrióta Kiáltványban ugyan a magyar gyermekvédelmi törvényről konkrétan nem esik szó, de az üzenet mégis egyértelműen kiolvasható a szövegből.

A manifesztum megalkotói szerint Európa a valódi szabadságjogok, alapvető jogok és az emberi méltóság védelmezője, és ugyanakkor erőteljesen ellenáll „minden olyan kísérletnek, amelynek célja ezeknek a szabadságjogoknak a korlátozása vagy átértelmezése”, valamint „ellenáll az olyan ultimátumoknak, amelyek célja annak az éppen divatos trendek szerinti megváltoztatása” – teszik hozzá.

Mint azt már megírtuk, Marine Le Pen pártja, a Nemzeti Tömörülés is igent mondott Orbán Viktorék frakciójára, de Matteo Salvini is beállt a magyar kormányfő frakciója, a Patrióták Európáért mögé, aminek nagy jövőt jósol. Néhány hete pedig fény derült rá, hogy teljesült Magyar Péter nagy vágya azt követően, hogy a Néppárt vezetője jóváhagyta a Tisza Párt belépését. Majd formálisan bejelentették a csatlakozást, röviddel ezután pedig a KDNP kilépett a pártból. A politikus azonban tagadta, hogy a hatalmas fizetésért megy ki Brüsszelbe. Ennek kapcsán hozzátette, minden hónapban a fizetése felét jótékony célokra ajánlja fel, s szavazásokat fog indítani arról, melyik szervezet kapja a pénzt. Magyar egyúttal abban bízik, a többi képviselő is hasonlóan fog tenni.

Puzsér-pofon: őrizetbe vették, zárkába zárták és rabosították Ábrahám Róbertet

Mindezt a rendőrség is megerősítette, de az érintett felek újfent megszólaltak a történtekről, s elmondták saját verziójukat.

Jelentős pénzt biztosít a kormány a kórházi klímák javítására

Jelentős pénzt biztosít a kormány annak érdekében, hogy a kórházi klímák rendben legyenek.