Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,41 Ft
Euró
392,62 Ft
Font
467,42 Ft
Bitcoin
57,428 $

Matteo Salvini nagy jövőt jósol Orbán Viktorék frakciójának

Matteo Salvini is beállt Orbán Viktor frakciója mögé, aminek nagy jövőt jósol.

...svg content...Fotó: EPA/RICCARDO ANTIMIANI
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor magyar miniszterelnök terve erősen beválni látszik, az új frakció nagyon hamar összeállt. Az elmúlt napokban sorra csatlakoztak a pártok, és már Le Pen is igent mondott, ami nagy mérföldkő.

Salvini támogatása szintén, aki komoly jövőt jósol a frakciónak, ami már most az egyik legnagyobb az Európai Parlamentben. Reális esély van arra is, hogy a frakció később az élre álljon, de a második hely abszolúte adott lehet, látván az érkezőket, és egyre többen gondolkoznak el a belépésen. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

Hétfőn, hosszú munka után, a Ligával megszületik Brüsszelben a patrióták nagy csoportja, amely meghatározó lesz Európa jövőjének megváltoztatásában – közölte közösségi oldalán Matteo Salvini, a Liga olasz jobboldali párt vezetője hétfőn.

Matteo Salvini bejegyzése

Matteo Salvini bejegyzése azelőtt született, hogy az Identitás és Demokrácia (ID) európai parlamenti frakciója megtartja ülését, amelyet a korábbi közlés szerint július 8-ra tűztek ki. Matteo Salvini kezdettől fogva támogatta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke, valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfő, az ANO párt elnöke kezdeményezését a Patrióták Európáért megalakítására.

A június 30-án Bécsben tartott hármas találkozón született pártformációhoz azóta több európai erő csatlakozott. A Liga vezetője a franciaországi választásokat is kommentálta hangoztatva, hogy a „mindenki egy ellen” politikai taktikája csökkentette ugyan a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés (RN) mandátumait, de nem vett vissza a párt támogatottságból.

A Le Pennel szemben Emmanuel Macron francia elnök által létrehozott „kupac megnyerte a választásokat”, de nincsen többsége a kormányzáshoz, miközben az RN-nek soha ennyi képviselője nem volt a párizsi nemzetgyűlésben: az RN „a legtöbb szavazatot szerző párt maradt a média teljes csendjétől kísérve” – hangoztatta Matteo Salvini, aki most az ID-ben szövetségese az RN-nek.

Salvini rámutatott, hogy zavargók több francia városban kövekkel támadtak a rendőrökre, „káosz lett a parlamentben, miközben az utcákon kommunisták és szélsőbaloldali csoportok ujjongtak, iszlámbarátok, antiszemiták”.

Liner/MTI

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.

Reagált az itthon is akkumulátor-gyárakat üzemeltető SK ON a pénzügyi nehézségekkel kapcsolatos hírekre

Az utóbbi napokban felröppent hírek szerint a vállalat vezetősége vészhelyzetet jelentett be a folyamatos veszteségek miatt, ám az SK ON szerint csak elkerülni szeretnék azt.