Ha van Netflixed, ezt imádni fogod: látványos trükkök

Fotó: Unsplash/Thibault Penin
not image

Takács Petra

2022. január 23. - 21:37

A népszerű streaming szolgáltató műsorkínálata mellett számos rejtett funkciót tartalmaz, amelyekkel még többet hozhatunk ki a Netflix-előfizetésünkből.

Az egyik ilyen plusz szolgáltatás, amelyről nem mindenki tud, hogy a Netflix számos játékot is kínál, amelyeket Android vagy iOS alkalmazáson keresztül érhetünk el. Elegendő hozzá megnyitni az alkalmazást, a kereső mezőbe beírni a „játékok” kifejezést és máris feldobja a találatokat. Ezután kattintsunk a kiválasztott játékra, majd a „Játék letöltése” gombra, és a telepítés el is indul az eszközön.

A második tipp azok számára a legjobb választás, akik nem tartózkodnak egy légtéren belül, mégis szeretnének együtt otthoni mozit szervezni. A Netflix Party egy praktikus Google Chrome bővítmény, amely lehetővé teszi, hogy bárkivel együtt nézhessük a Netflix műsorait, egy időben.

Miután letöltöttük a bővítményt, létrehozhatunk egy megosztható linket, amelyre minden ismerősünk rákattinthat, ráadásul csevegési funkcióval is rendelkezik, így beszélgetni is tudunk a többiekkel.

A harmadik lehetőség a Neflix Roulette nevű online eszköz, ami véletlenszerűen választ ki műsorokat, ha tanácstalanok lennénk azzal kapcsolatban, mit is szeretnénk épp nézni. Ehhez annyit kell tennünk, hogy rákattintunk a „Véletlenszerű” gombra, ha pedig szeretnénk, műfaj és IMDB-besorolás szerint szűrhetünk is a keresési eredményeken.

Íme, az Xbox Game Pass utolsó játékai januárban

A negyedik opció segítségével más streaming szolgáltatásokat is hozzáadhatunk, például az Amazon Prime Video-t, hogy így egy helyen kereshessünk az összes megtekintési lehetőség között – olvasható a New York Post cikkében.

Az ötödik izgalmas lehetőség arra vonatkozik, hogy a Netflix keresősávjába többféle kódot is beírhatunk, amelyek ezáltal “rejtett kategóriákat” jelenítenek meg. A „7424” kód anime tartalmat, a „47465” kód klasszikus western tartalmat, a „48744” kód pedig klasszikus háborús filmeket fog találatként elővarázsolni. Azonban mivel a Netflix rendszeresen módosítja a kódokat, így előfordulhat, hogy egyesek már nem működnek.