Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,012 $

Nepál betiltotta a TikTokot a társadalomra gyakorolt negatív hatásai miatt

Állítólag az elmúlt 4 évben több mint 1600 kiberbűncselekményt regisztráltak Nepálban, melyek mind összefüggésbe hozhatók a platformmal.

Fotó: Depositphotos
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sky News jelentése szerint Nepál drasztikus lépésre szánta el magát és a kormány hivatalosan is bejelentette, betiltják a népszerű TikTok közösségi média alkalmazást. A lépést azzal indokolták, hogy a TikTok negatív hatást gyakorol a társadalomra.

A helyi média beszámolói szerint az elmúlt 4 évben több mint 1600 TikTokkal kapcsolatos kiberbűncselekményt regisztráltak Nepálban. A platform betiltásáról szóló döntést jóformán pillanatok alatt hatályba is léptették: az ország külügyminisztere, Narayan Prakash Saud a hétfői kabinetülést követően közölte, hogy a kínai tulajdonú videóalkalmazást azonnali hatállyal betiltják. Soron kívül Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Szász Júlia

A külügyminiszter azzal indokolta az azonnali lépést:

„A kormány úgy döntött, hogy betiltja a TikTokot, mivel szükséges volt szabályozni a közösségi médiaplatform használatát, mely megzavarta a társadalmi harmóniát, a jóindulatot és illetlen tartalmak áramlását tette lehetővé.”

Saud hozzátette, a közösségi médiaplatformok elszámoltathatósága érdekében a kormány arra kérte a cégeket, hogy regisztráltassák magukat és nyissanak összekötő irodát Nepálban, fizessenek adót és tartsák be az ország törvényeit és rendeleteit.

Bizonyára nem véletlenül döntött az azonnali betiltás mellett a nepáli kormány, noha ennek pontos oka jelenleg nem ismert, szakértők azonban úgy vélik, az állhat a háttérben, hogy a TikTok megtagadta a nepáli kérések teljesítését.