Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,46 Ft
Euró
391,42 Ft
Font
465,77 Ft
Bitcoin
63,625 $

Reagált a Nemzeti Színház Horváth Lajos Ottó állításaira a baleset kapcsán

Tételesen felsorolták, mekkora összegeket juttattak el a színésznek.

...svg content...Fotó: MTI/Kátai Edit
Baleset
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Nemzeti Színház nemrégiben közzétett egy bejegyzést a hivatalos közösségi médiás oldalán, kiemelve, hogy ezzel reagálnak Horváth Lajos Ottó Facebook felületen megjelent posztjára. A közleményben kifejtik, a színész pontosan mekkora összegeket kapott a tavaly novemberben történt baleset óta, amelyben Szász Júlia is megsérült. A bejegyzésben azt írják, Horváth egyebek mellett két gyorssegélyben, és a színház felelősségbiztosításának terhére kártérítési előlegben és táppénzben részesült, továbbá a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a szakszervezet is utalt neki bizonyos összegeket.

„A fenti összegek 6 975 625 Ft-ot jelentenek, ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a biztosító által a károsult számára keretveszteség és kamatai jogcímen kalkulált 2 236 265 Ft-os kártérítési összeg elfogadásáról még nem érkezett Horváth Lajos Ottótól válasz. A kártalanítás további részét képezi a többmilliós összeget kitevő sérelemdíj, melynek összegéről zajlanak az egyeztetések. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a peren kívüli megegyezésnek részünkről nem a kért kártérítési összeg képezi az akadályát, hanem az abban való megegyezés hiánya, és annak el nem ismerése, hogy a baleset bekövetkezéséért nem kizárólag a Színház tehető felelőssé, hanem abban maga a sérült Horváth Lajos Ottó is szerepet játszhatott” – írja a Nemzeti Színház a Facebookon. Soron kívül Magyar Nagydíj: jön az ingyenes szurkolói autóbuszjárat a Volánbusztól

Hozzáteszik: „Amennyiben ebben az elvi kérdésben sikerül közelítenünk az álláspontjainkat és ezt egy peren kívüli egyezségben is rögzíteni tudjuk, a Színház részéről nagyon közelinek látjuk a peren kívüli békés megegyezést”. Mint azt már megírtuk, a két színész baleset utáni juttatásaival kapcsolatos ügy egyre bonyolódik: korábban Vidnyánszky Attila színházigazgató azt állította, hogy mindketten ötmillió forintot kaptak kártérítésként, de ezt mindkét érintett cáfolta, s részletesen beszámoltak róla, mennyi pénzt kaptak a történtek óta. Majd arról érkezett hír, hogy Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is távozik a Nemzeti Színházból.

A művésznő posztjára a színházigazgató később úgy reagált, hogy azt mondta, Szász Júlia nem írta le a teljes igazságot, például arról sem számolt be, hogy a neki felajánlott kártérítési összeget nem vette fel. Míg Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színművész úgy véli, hogy a Nemzeti Színházban történt baleset miatt indított belső vizsgálat egy „látszatesemény” volt, s kiemelte, korábban már többször jelezték aggályaikat a díszletekkel kapcsolatban. Majd Molnár Áron színész is megszólalt az ügyben, aki kijelentette, hogy „Vidnyánszkynak mennie kell”, s úgy látja, a színházigazgató pártpolitikai csatateret kreált a magyar kulturális életből.

Elvetélt magzatát és a méhlepényt is magával vitte egy nő a Semmelweis klinikáról

A nő állítása szerint világítás és szappan nélküli mosdóban szülte meg halott magzatát a Semmelweis klinikáján.