Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Nem a fűtési mód, hanem a minél kisebb költség a lényeg az ingatlanvásárlóknál

Fotó: Unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Adnak még esélyt a gáznak? Esetleg az alternatív megoldások a sikeresebbek?

Az elmúlt évekhez képest számos új kérdés merült fel az ingatlanpiacon, a kereslet csökkenése és a rezsiköltségek megugrása új mederbe terelte az érdeklődők prioritásait is – számolt be róla a Balla Ingatlan.

Nagy Andrea, a cég bel-budai irodájának szakmai vezetője elmondta, hogy a beszűkült piacon nehéz megmondani, hogy egyes fűtési módokra mennyivel nagyobb az igény, ugyanis minden szegmensben alacsony a forgalom, így nem lehet általános érvényű következtetéseket most levonni.

Minél kisebb az ingatlan, annál kisebb a rezsi

Hártó Regina, a Balla Ingatlan érdi irodájának vezetője is hasonlóképpen vélekedett. Mint mondta, tapasztalatai szerint az érdeklődők számára nem a legfontosabb kérdés egyelőre az ingatlanokban alkalmazott fűtési mód – a rezsiváltozások ellenére -, habár tudatában vannak a fűtés típusának egy adott ingatlan esetében.

„Ha egy ingatlannak korszerűbb a fűtése egy adott árért, akkor azt nyilván pozitívan fogadják, de nem zárnak ki semmilyen fűtési megoldást, ha összességében az alacsony költséget eredményez az adott ingatlannál” – magyarázta.

Megjegyezte, hogy a fűtési költség problémát sokszor most azzal igyekeznek letudni a vevők, hogy kis alapterületű ingatlant keresnek, ahol a kis alapterület feltételezéseik szerint kisebb energiafogyasztást eredményez, mint egy nagyméretű ingatlannál.