Nem akarják az iPhone-osok, hogy a Facebook nyomon kövesse őket

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021.május.7 - 23:15

Az iOS legújabb frissítése után kiderült, hogy a júzerek többsége kikapcsolta a Facebookkal kapcsolatos nyomkövetést.

Április végén vált elérhetővé az iPhone-felhasználók számára az iOS legújabb, 14.5-ös verziója, melybe beépítették az úgynevezett App Tracking Transparency funkciót, amivel a júzer személyre szabhatja, mely applikációknak engedélyezi az adatok nyomon követését, illetve azt, hogy ezek alapján milyen reklámokat jeleníthessen meg a készülék.

A MacRumors hírportál egy adatelemző céggel készíttetett felméréséből kiderült, hogy a felhasználók döntő többsége, egészen pontosan 96 százaléka elhatározta, nem engedélyezi az appok számára az App Tracking funkciót, és kikapcsolva hagyták a csúszkát.

Ez hatalmas aránynak mondható, ám fontos megjegyezni azt is, hogy ők csupán azok a júzerek, akik frissítettek iOS 14.5-re, miközben ezt sokan egyelőre még nem tették meg.

A Facebook korábban már mutatott arra utaló jeleket, hogy a legújabb iOS operációs rendszerrel futó iPhone mobiltelefonokon fizetőssé válhat a felület, az új statisztika pedig egy újabb szög lehet a közösségi média vezető platformjának koporsójába.