Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,820 $

Nem a vuhani piacon tört ki először a koronavírus-járvány

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kutatócsoportjával együttműködő kínai egészségügyi hatóságok szerint nem a vuhani Huanan tenger gyümölcsei piac volt a koronavírus-járvány eredeti kitörésének helyszíne.

Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Liang Wannian, Kína Nemzeti Egészségügyi Bizottságának koronavírussal foglalkozó szakértői paneljének vezető tisztségviselője elmondta, nem biztos, hogy a vuhani Huanan tenger gyümölcseit kínáló piac volt az első, ahol kitört a járvány – tudósít a CNN.

A keddi sajtótájékoztatót a WHO kutatócsoportjával együttműködve tartották Vuhanban, a tudósokból álló nemzetközi csapat a koronavírus eredetét kutatja. Ahogy korábban megírtuk, a vizsgálatok eredményeire arra mutatnak, hogy valószínűleg állatokon keresztül kezdett el fertőzni a SARS-CoV-2 és nem egy laboratóriumi baleset okozta a pandémiát. Soron kívül Folyamatosan melegszik a Balaton vize, valahol már csaknem 23°C-os

Liang arra is kitért, hogy az első Covid-19-es megbetegedést 2019. december 8-án regisztrálták, míg a Huanan piaccal kapcsolatba hozható első fertőzést december 12-én jelentették, de arról nem beszélt, hogy hol történhetett az eredeti járványkitörés.

Peter Ben Embarek, a WHO szakértő kutatója korábban elmondta, hogy a legutóbbi vizsgálatok szerint kétféle elképzelésük van arról, hogy hogyan került először kapcsolatba a Covid-19 az emberekkel.

Szuperfertőző események lettek a szövetségi kivégzésekből az Egyesült Államokban

„A legvalószínűbb szcenárió, hogy egy közvetítő gazdafajon keresztül kezdett el fertőzni a koronavírus” – nyilatkozta Embarek. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a másik lehetőség, amely további kutatásokat kíván, hogy fagyasztott állati eredetű termékek működtek közre az első vírusos megbetegedésekben.

Karácsony Gergely egyvalakinek külön köszönetet mondott

Egyvalakinek különösen nagy hálával tartozik Karácsony Gergely, aki őszintén beszélt erről egy nyílt posztban.