Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,33 Ft
Euró
378,67 Ft
Font
441,46 Ft
Bitcoin
40,942 $

Négyen kerültek kórházba Horvátországban, miután szénsavas üdítőket ittak

További vizsgálatokra van szükség, hogy megállapíthassák, valóban a szénsavas üdítők miatt történt-e baj.

Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Három embert egy zágrábi, további egyet pedig egy fiumei kórházban ápolnak szénsavas italok által okozott mérgezés gyanúja miatt – írja a 24.hu a Jutarnji beszámolójára hivatkozva. Az első eset még szombaton történt, akkor egy fiatal férfi súlyos nyelőcső- és gyomorsérülést szenvedett, miután a Coca-Cola egyik termékét megitta.

A cég horvátországi leányvállalata által kiadott közleményben az áll, izolált esetről van szó, amit egy 330 milliliteres Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate ásványvíz okozott. A kórházba került személynek mielőbbi gyógyulást kívántak, illetve kiemelték, hogy mindenben együttműködnek a hatóságokkal. Hogy megállapítsák, valóban az üdítő okozta-e a sérülést, további vizsgálatokra van szükség. Soron kívül Változékony idő vár ránk hétfőn, éjszaka mínusz 10 fok is lehet

A másik három gyanús eset kapcsán még nem biztos, hogy összefüggésben állnak a fiumeivel. Sajtóhírek szerint Zágrábban azután lett rosszul valaki, hogy egy automatából vásárolt Coca-Colát fogyasztott. Mindazonáltal nem kizárt, hogy véletlen egybeesésről van szó, mivel a Romerquelle-t Ausztriában, míg a Coca-Colát Horvátországban gyártják.

A történtekre vonatkozóan Vili Beros egészségügyi miniszter tegnap este azt nyilatkozta, hogy alkoholmentes szénsavas italok fogyasztását követően mérgezés gyanújával vittek kórházba három személyt, ám egyiküket már hazaengedték.

„Nincsenek bizonyító erejű adataink, amelyek alapján figyelmeztetést adhatnánk ki a lakosság részére, hogy vigyázzanak bizonyos italokkal. Annyit viszont elmondhatunk, hogy ha valaki kellemetlenül érzi magát bármilyen ital fogyasztását követően, azonnal forduljon a háziorvosához”

– mondta.

Az USA hadihajóját riasztották a Vörös-tengeren három kereskedelmi hajót ért támadás miatt

Három kereskedelmi hajót ért rakétatámadás a Vörös-tengeren, ami miatt az USA hadihajójának kellett akcióba lendülnie.

Az agrárgazdasági kamara új cégével segíti a vadkárt szenvedett gazdálkodókat

A NAK bejelentette, céget alapít, hogy peres ügyekben átvállalja a gazdálkodók jogos vadkárköveteléseinek behajtását, hogy az érintettek minél hamarabb hozzájussanak az őket megillető pénzhez.