Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

Négy budapesti rendőr is jutalmat kapott egy életmentés miatt

Összesen négy magyar rendőr kapott elismerést és jutalmat, miután december végén egy égő lakásból mentettek ki valakit.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Összesen négy magyar rendőr kapott elismerést és jutalmat, miután december végén egy égő lakásból mentettek ki valakit.

December 29-én az esti órákban kaptak bejelentést a budapesti rendőrök, hogy egy XIII. kerületi társasházban tűz keletkezett. Krizsán János r. törzsőrmester, Nyíri Tamás r. törzsőrmester, Perger Tibor r.őrmester a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának járőrei, valamint Németh Tamás r. főtörzsőrmester a BRFK Közrendvédelmi Főosztály beosztottja ment ki elsőként a helyszínre – olvashatjuk a közleményben. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

Néhány perccel a bejelentés után már ott is voltak a tűz helyszínén, ahol azonnal látták, hogy nagy a baj, a lakás ajtaját pedig nyitva találták. A lángok között egy sokkos állapotban lévő 85 éves nőre lettek figyelmesek, akit kimenekítettek.

A rendőrök ezzel a gyors cselekedettel megmentették az idős nő életét, akit a kiérkező mentősök vettek át. Ezt követően Krizsán János r.törzsőrmester és Perger Tibor r.őrmester visszamentek a lakásba, hogy megbizonyosodtak arról, már senki nem tartózkodik a lakásban.

Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért a rendőröket elismerésben és jutalomban részesítette.

A CATL legújabb fejlesztése új szintre emelheti az elektromosautó-ipart

A Debrecenben gyárat építő kínai vállalat olyan platform kifejlesztését jelentette be, amely több szempontból is hasznára válhat az elektromos autózásnak.