Dollár
419,19 Ft
Euró
406,17 Ft
Font
455,17 Ft
Bitcoin
18,975 $

Négy budapesti rendőr is jutalmat kapott egy életmentés miatt

not image

A T-800-as

2021. január 15. - 16:21

Összesen négy magyar rendőr kapott elismerést és jutalmat, miután december végén egy égő lakásból mentettek ki valakit.

Összesen négy magyar rendőr kapott elismerést és jutalmat, miután december végén egy égő lakásból mentettek ki valakit.

Soron kívül Zelenszkij megerősítette: Ukrajna légvédelmi rakétákat kapott az Egyesült Államoktól

December 29-én az esti órákban kaptak bejelentést a budapesti rendőrök, hogy egy XIII. kerületi társasházban tűz keletkezett. Krizsán János r. törzsőrmester, Nyíri Tamás r. törzsőrmester, Perger Tibor r.őrmester a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának járőrei, valamint Németh Tamás r. főtörzsőrmester a BRFK Közrendvédelmi Főosztály beosztottja ment ki elsőként a helyszínre – olvashatjuk a közleményben.

Néhány perccel a bejelentés után már ott is voltak a tűz helyszínén, ahol azonnal látták, hogy nagy a baj, a lakás ajtaját pedig nyitva találták. A lángok között egy sokkos állapotban lévő 85 éves nőre lettek figyelmesek, akit kimenekítettek.

A rendőrök ezzel a gyors cselekedettel megmentették az idős nő életét, akit a kiérkező mentősök vettek át. Ezt követően Krizsán János r.törzsőrmester és Perger Tibor r.őrmester visszamentek a lakásba, hogy megbizonyosodtak arról, már senki nem tartózkodik a lakásban.

Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért a rendőröket elismerésben és jutalomban részesítette.