Clouds
21 Budapest
Dollár
359,72 Ft
Euró
388,30 Ft
Font
433,51 Ft
Bitcoin
23,455 $
Sao Paulo, 2021. április 1. Temetõi dolgozók egy koronavírus-fertõzés szövõdményeiben elhunyt ember koporsóját helyezik egy sírba a Sao Pauló-i Vila Formosa temetõben 2021.március 31-én. A halottak növekvõ száma miatt a városban éjszaka is tartanak gyászszertartásokat. MTI/AP/Nelson Antoine
Külföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az egészségügyi minisztérium adatai alapján Brazília a világjárvány eddigi legtöbb koronavírusban elhunyt esetszámát regisztrálta egy nap leforgása alatt, miután kedden 4195 ember hunyt el az országban.

A hivatalos adatok szerint ez volt az első alkalom, hogy a koronavírusban elhunytak száma meghaladta a napi 4000 főt, mely kifejezetten aggasztó, hiszen ezzel Brazília halálos áldozatainak száma 336 947 főre emelkedett.

Soron kívül Gyermekekre vadászó férfiak tartják rettegésben a szülőket az Egyesült Királyságban

Ezen felül legalább 86 979 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, a brazil egészségügyi minisztérium közleménye alapján pedig a koronavírusos esetek száma így 13 100 580 főre emelkedett.

Az Egészségügyi Világszervezet kedden közzétett heti epidemiológiai közleményéből az is kiderült, hogy az új koronavírusos esetek globális szinten már hatodik hete mutatnak emelkedő tendenciát.

A brazil járványhelyzet egyre inkább kezd hasonlítani az Egyesült Államok, India, vagy éppen Törökország helyzetére, ezen országokban ugyanis folyamatosan emelkedik az új koronavírusos megbetegedések száma – írja a CNN.