18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,95 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
468,10 Ft
Bitcoin
64,137 $

Napokkal a mindent eldöntő választás előtt meggyilkolták Nigéria ellenzéki jelöltjét

Jelenleg is hajtóvadászat folyik a nigériai ellenzéki Munkáspárt szenátorjelöltjének gyilkosai után, akit szerda késő este autójában lelőttek, majd felgyújtottak.

...svg content...Fotó: EPA/Akintunde Akinleye
Afrika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint hajtóvadászat indult Nigériában, miután szerdán késő este az ország délkeleti részén fekvő Enugu államban ismeretlen fegyveresek saját kampányautójában lelőtték, majd felgyújtották az ellenzéki Munkáspárt szenátorjelöltjét.

A politikust, Oyibo Chukwut egy meg nem nevezett személyes tanácsadójával együtt gyilkolták meg a támadók, akik a rendőrség gyanúja szerint a betiltott szeparatista csoport, az IPOB, vagy annak harcos szárnya, az ESN tagjai lehettek. A politikus meggyilkolása sajnos csak egyike volt azon támadásoknak, melyek más politikai pártok ellen is irányultak aznap este. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Fiatalok, ne vegyetek kábítószert

A rendőrség közleményében arról számolt be, hogy a nyomozás jelenleg is folyamatban van, és hajtóvadászatot indítottak a gyilkosok után, akikről feltételezik, hogy egy szeparatista csoport tagjai lehettek.

A rendőrség azt is elárulta, hogy a gyilkossággal egyidejűleg megtámadták és meggyilkolták a Népi Demokratikus Párt (PDP) és a Munkáspárt (LP) egyes tagjait, valamint megpróbálták megtámadni az All Progressive Congress (APC) kormányzójelöltjének konvoját is.

A fegyveres támadókról is megosztottak pár információt: a fegyveresek egy triciklivel, és egy Hilux típusú járművel rohanták le célpontjaikat. E szörnyű támadások pedig mindössze három nappal az igen nagy jelentőségű nigériai elnök- és parlamenti választások előtt történtek.