18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,754 $

Mióta itt jártál:

Napokkal a mindent eldöntő választás előtt meggyilkolták Nigéria ellenzéki jelöltjét

Fotó: EPA/Akintunde Akinleye
Afrika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Jelenleg is hajtóvadászat folyik a nigériai ellenzéki Munkáspárt szenátorjelöltjének gyilkosai után, akit szerda késő este autójában lelőttek, majd felgyújtottak.

A CNN jelentése szerint hajtóvadászat indult Nigériában, miután szerdán késő este az ország délkeleti részén fekvő Enugu államban ismeretlen fegyveresek saját kampányautójában lelőtték, majd felgyújtották az ellenzéki Munkáspárt szenátorjelöltjét.

Soron kívül Akár lakáshitel törlesztésre is alkalmas lehet az egészségpénztári befizetés

A politikust, Oyibo Chukwut egy meg nem nevezett személyes tanácsadójával együtt gyilkolták meg a támadók, akik a rendőrség gyanúja szerint a betiltott szeparatista csoport, az IPOB, vagy annak harcos szárnya, az ESN tagjai lehettek. A politikus meggyilkolása sajnos csak egyike volt azon támadásoknak, melyek más politikai pártok ellen is irányultak aznap este.

A rendőrség közleményében arról számolt be, hogy a nyomozás jelenleg is folyamatban van, és hajtóvadászatot indítottak a gyilkosok után, akikről feltételezik, hogy egy szeparatista csoport tagjai lehettek.

A rendőrség azt is elárulta, hogy a gyilkossággal egyidejűleg megtámadták és meggyilkolták a Népi Demokratikus Párt (PDP) és a Munkáspárt (LP) egyes tagjait, valamint megpróbálták megtámadni az All Progressive Congress (APC) kormányzójelöltjének konvoját is.

A fegyveres támadókról is megosztottak pár információt: a fegyveresek egy triciklivel, és egy Hilux típusú járművel rohanták le célpontjaikat. E szörnyű támadások pedig mindössze három nappal az igen nagy jelentőségű nigériai elnök- és parlamenti választások előtt történtek.