Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Nagyon fontos kérdésekben egyeztetett Orbán Viktor

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Magyarország miniszterelnöke minden oldalról igyekszik válaszokat találni a fontosabb kérdésekre, és ennek érdekében most egy újabb találkozón vett részt.

Egyeztetés-sorozatot indított Orbán Viktor a járvány utáni helyzet, a “poszt-COVID” témájában; az MTA elnökével folytatott pénteki tárgyalás után hétfőn családügyi civil szervezetekkel tanácskozott a kormányfő az Egyszülős Központ budapesti épületében – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

Közlése szerint a megbeszélésen Nagy Anna, az Egyszülős Központ kuratóriumi elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke, Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke, valamint Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter vett részt.

Orbán Viktor az eseményről a közösségi oldalán megosztott videóban számolt be. Kifejtette: az országot nemcsak gazdaságilag kell újraindítani, a családokat ugyanis megviselte a bezártság, az elszigeteltség.

A miniszterelnök szerint kell egy terv arra, hogy hogyan indítsuk újra az iskolákat, hogyan indítsuk újra a sportéletet, a szakköröket, hogyan szervezzük újra a nyári táborokat, egyáltalán: hogyan nyerje vissza az ország az életkedvét, a magabiztosságát és az egymásba vetett kölcsönös bizalmat. Megjegyezte: sok jó javaslatot kaptak, több közülük hamarosan a kormány elé kerül.

Müller Cecília bejelentette, két új koronavírus elleni oltóanyagot engedélyeztek Magyarországon

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működteti az Egyszülős Központot, amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközileg is úttörő kezdeményezés. A központ azzal a céllal jött létre, hogy egyenlő esélyt teremtsen a több mint félmillió egyszülős gyereknek, és támogató közegként segítse az egyszülős családok mindennapjait.