Nagy áttörés Kínában, megkezdheti a munkát a WHO kutatócsapata

not image

A T-800-as

2021.január.11 - 08:16

Január 14-én érkezhet meg a WHO kutatócsapata a kínai területre, hogy részletesebben is meg tudják vizsgálni a koronavírus feltételezhető kitörésének pontját.

Január 14-én érkezhet meg a WHO kutatócsapata a kínai területre, hogy részletesebben is meg tudják vizsgálni a koronavírus feltételezhető kitörésének pontját.

A WHO nemzetközi szakértői csoportjának fő feladata, hogy kivizsgálja a COVID-19-járvány eredetét. Az eddigi információk szerint a kínai Vuhanból indult a vírus, bár Peking erősen kételkedik ebben, és szerintük lehetséges, hogy külföldről, egy import terméken keresztül jutott be a betegség Kínába.

A WHO csapata már korábban megkezdte volna a munkát, de nem kapták meg a szükséges engedélyeket ehhez Kínától. Emiatt egy kisebb konfliktus alakult ki a vezetők között, de most bejelentették, hogy január 14-én, csütörtökön érkezik a WHO szakértőiből álló csapat Kínába.

Ez egy tízfős csapat, mely régóta várt arra, hogy kivizsgálja a koronavírus a járvány eredetét. Kína külügyminisztériuma korábban félreértésnek nevezte a misszió késleltetését. A korábbi terv az volt, hogy január elején kezdődjenek meg ezek a vizsgálatok, de akkor még nem volt részletezve a csapat útvonala.

A WHO csapata kínai tudósokkal közösen fog kutatásokat végezni a COVID-19 eredetétől – tudhattuk meg a CNA által is közzétett közleményből. Magáról a misszióról tavaly óta zajlottak egyeztetések, de Kína csak nemrég adta meg a szükséges engedélyeket.

Kim Dzsongun újabb fegyverzet fejlesztését lengette be, köztük nukleáris fegyverrel

Az országot többször is azzal vádolták, hogy szándékosan késleltette a folyamatot, és Vuhanból sem közölt valós számokat. Az Egyesült Államok nem egyszer kritikus hangnemben beszélt Kínáról, és arra szólította fel a WHO-t, hogy végezzenek egy átlátható vizsgálatot.