Clouds
21 Budapest
Dollár
367,09 Ft
Euró
392,70 Ft
Font
440,70 Ft
Bitcoin
22,972 $

Elon Musk szavazást indított a Twitteren arról, hogy le kellene-e mondania – elbukta

Fotó: MTI/EPA/Justin Lane
Smart
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Újabb hajmeresztő történet a Twitterről: Elon Musk ezúttal arról indított szavazást, hogy maradjon-e a Twitter élén, vagy sem. A felhasználók szerint azonban nem kellene maradnia.

Elon Musk ismét egy furcsa megnyilvánulásával borzolta a kedélyeket vasárnap, ugyanis kiírt egy szavazást, melyben arról kérdezte a felhasználókat, hogy le kellene-e mondania a Twitter vezérigazgatói posztjáról. A tweetben megjegyezte, bármi is legyen a vége, “betartja ennek a szavazásnak az eredményét”.

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

Nagyon jó kérdés, hogy ténylegesen be fogja-e tartani, hiszen a szavazók 57 százaléka válaszolt úgy, hogy Elon Musknak le kellene mondania tisztségéről a vállalatban.

Amióta a világ leggazdagabb embere elindította a Twitter-kálváriát a 44 milliárd dolláros felvásárlási szándékával, aztán ide-oda ugrott és végül ténylegesen felvásárolta a platformot, érzékelhetően romlott a színvonal.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, legutóbb Németországot húzta fel Musk, miután több prominens újságírót is letiltott a platformról, azzal vádolva őket, hogy személyes információkat, például tartózkodási helyét nyilvánosságra hozták.

Kifejezetten érdekes, de Musk úgy tűnik, ténylegesen az általa kiírt szavazások eredményei alapján hozott meg igen fontos döntéseket a Twitter működése kapcsán, ami szemmel láthatóan nem vezetett célra, sőt. Egy friss kutatás szerint két éven belül brutálisan vissza fog esni a felhasználók száma a Twitteren, mivel a gyűlöletbeszéd szélsebesen terjed, s már nincs moderátor, aki ezeket kezelné.