Clouds
21 Budapest
Dollár
354,58 Ft
Euró
386,26 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
23,615 $

Előrejelzés: 32 millió felhasználót veszíthet a Twitter a következő két évben

Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo
Smart
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Kifejezetten borús előrejelzés jelent meg annak kapcsán, hogy Elon Musk milyen hatással van a platformra: mióta a világ leggazdagabb embere felvásárolta a Twitter szemmel láthatóan megugrott a gyűlöletbeszéd.

A Guardian jelentése szerint megjelent egy friss előrejelzés, mely szerint a következő két évben várhatóan mintegy 32 millió felhasználó inthet búcsút a Twitternek, mivel Elon Musk 44 milliárd dolláros felvásárlása óta egyre komolyabbak a technikai problémák, ráadásul a gyűlöletbeszéd is elburjánzott a platformon.

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

Az Insider Intelligence piackutató ügynökség által készített előrejelzés szerint a globális felhasználók száma 2023-ban havonta 4 százalékkal, 2024-ben pedig 5 százalékkal csökkenhet, ami azt jelenti, hogy a két év alatt valószínűleg 32 millió felhasználó pártol el a platformtól.

A piackutató a számok kapcsán kiemelte, ez 2008 óta, amióta nyomon követik a platformot, a legborúsabb előrejelzés. Hangsúlyozták továbbá, hogy nem lesz egyetlen nagy katasztrofális esemény, mely véget vet majd a Twitternek, sokkal inkább úgy fog kinézni a mélyrepülés, hogy a felhasználók szépen lassan elszállingóznak, mivel egyre frusztráltabbak lesznek a technikai problémák és a gyűlölködő tweetek miatt.

A jelentében azzal számolnak, hogy a Twitter az Egyesült Államokban, vagyis a platform legnagyobb piacán fogja elveszíteni legtöbb aktív felhasználóját, az előrejelzés szerint pedig a következő két évben 8,2 millió amerikai fogja elhagyni a platformot.

Prognózisuk szerint 2024 végére az amerikai felhasználók száma 50,5 millióra csökkenhet, mely 2014 óta a legalacsonyabb felhasználótábort jelenti. Arra is kitértek, hogy szerintük a kiábrándult felhasználók minden korosztályban előfordulnak majd, különösen a 25 év alatti és a 45 év felettiek körében, akik “nem annyira lojálisak, és kevésbé hajlandók elviselni a lealacsonyító élményt”.