Müller Cecília megerősítette, megjelent a dél-afrikai mutáns vírus Magyarországon

not image

A T-800-as

2021.február.26 - 12:13

Rosszabb híreket is közölt Müller Cecília országos tisztiorvos, aki bejelentette, hogy már a dél-afrikai mutánst is detektálták Magyarországon.

Eddig a pontig az ellenállóbbnak tartott brazil és dél-afrikai vírust nem detektálták Magyarországon. Most azonban kiderült, hogy egy esetben már kimutatták a dél-afrikai mutánst, ami egyértelműen a rosszabb hírek közé tartozik.

Még mindig zajlanak a vizsgálatok, de azt tudni, hogy a fertőzött személy korábban egy olyan kollégájával érintkezett, aki nemrégiben Zambiában járt. Orbán Viktor miniszterelnök nem véletlenül mondta azt péntek reggel, hogy az emberek ne tervezzenek afrikai és ehhez hasonló utakat, mert behurcolhatják az újabb mutációkat.

Emiatt radikális határkorlátozásokat vezethetnek be, de döntés még nem született erről. A következő napokban arra is fény derülhet, hogy szükségesek-e az újabb korlátozások bevezetése.

Müller továbbá megerősítette, hogy eddig 418 esetben mutattak ki brit mutánst Magyarországon, illetve 34 főnél különböző variánsokat, amik járványügyi szempontból nem eltérő viselkedésűek az ismert koronavírushoz képest. A cseh mutánst pedig eddig 9 főnél állapították meg a tesztek alapján.