Egyre kellemetlenebb, ami a Barca és az egyik legnagyobb ékköve között történik

Fotó: Twitter/ FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. július 23. - 21:27

Ha a katalánok így folytatják, biztosan el fogják veszíteni az egyik legnagyobb ékkövüket, aki hatalmas tehetség, mégsem írta még alá az új szerződését.

Ilaix Moriba nemcsak a Barca, hanem az új generáció egyik legnagyobb tehetsége. Ennek ellenére a Barcelona egyelőre nem tudott megállapodni a fiatal játékossal, akiért a Real Madrid mellett többek között a Manchester City is érdeklődik.

Sőt, Guardiola komoly ajánlatot tett számára, míg a Barca részéről ez továbbra sem történt meg. A kialakult helyzet miatt Moriba nem az első csapattal kezdte meg az előszezont, ami finoman szólva is beszédes.

Mint arról a Fichajes is beszámolt, az akadémia egyik legjobbja még mindig n em hajlandó hosszabbítani, mivel nem elégedettek azokkal a feltételekkel, amiket Laporta, a klub elnöke kínál számára. Szimplán arról van szó, hogy nem adják meg neki azt az összeget, amit kér, míg a City például kétszer annyit kínál, mint amennyit most keres.

A kontraktusa jövő nyáron lejár, azaz, ha a helyzet nem változik, akkor ingyen távozhat. A Sport arról jelentett, hogy Moriba számára nagyon bonyolulttá váltak a dolgok, ugyanis nem fogják az elő csapatba nevezni, ha nem hosszabbít, de még az is megeshet, hogy a tartalékok közé száműzik.

Ez annyit jelentene, hogy még a második csapatnál is csak tartalék lehetne, vagy még az sem. A Barca nem hajlandó engedi, és minden jel arra utal, hogy csak az akadémián futballozhat, ami nem szolgálná túl pozitívan a fejlődését, és a többi klub számára láthatatlanná válna. Nem beszélve arról, hogy a vb-esélyeit is erősen rontaná, és ne feledjük, jövőre rendezik meg a nagy eseményt.

Laporta láthatóan nem viccel, nem enged a nyomásnak, hiába van szó az egyik legnagyobb tehetségükről. A legutóbbi szezonban az első csapat színiben is játszhatott, és abszolúte lenyűgözte a közönséget.