A Chelsea háromszor akkora fizetést adhat a Barcelona szuper-tehetségének

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 2. - 13:43

Nem véletlenül aggódnak a katalánok, mert a Chelsea akár háromszor annyi pénzt is kínálhat a játékosnak, aki még mindig nem hosszabbított.

A Barca nem adja fel, a vezetőség szeretné meggyőzni Moribát, hogy írja alá az új szerződését. A tárgyalások azonban eddig nem vezettek sok jóra, nagyon távol állnak egymástól az összegek, amiket az asztalon szeretnének látni.

Emiatt a fiatal játékos egyelőre egyetlen egy percet sem edzhetett az első csapattal, ahol tavaly mutatkozhatott be, és azonnal meggyőzte Koemant. A Barca kitart a véleménye mellett, vagyis nem ad új ajánlatot, és bíznak benne, hogy a játékosuk meggondolja magát.

Néhány héttel ezelőtt még ez volt a vágya, ám mostanra úgy tűnik, hogy kész távozni. A fő problémát a gazdasági kérdések jelentik, és ha nem tudnak megállapodni egymással, akkor Moriba ezen nyáron távozik, vagy legkésőbb jövőre, de már ingyen.

Lehetséges, hogy a Barca az utolsó utáni pillanatokban növelni fogja az összeget, mert az egyik legnagyobb tehetségükről van szó. A Sport szerint minimum nettó 3 millió eurós fizetést akarnak kiharcolni Moriba ügynökei, ami 1 millióval lenne több a jelenlegi juttatásaihoz képest.

Így táncol Messi, megvan benne a ritmus

A katalánok okkal tartanak attól, hogy valaki ki fogja fizetni ezt az összeget, főleg azok után, hogy a Chelsea már korábban meg akarta szerezni Moribát. A felek megegyeztek abban, hogy ezen a héten újra tárgyalóasztalhoz ülnek Barcelonában, de kevés az esély a megegyezésre.

A Chelsea hajlandó lehet megduplázni vagy megháromszorozni Moriba fizetését, attól függően, hogy most vagy jövő nyáron távozik. A katalánok még egyszer utoljára megpróbálják meggyőzni a fiatal sztárjukat, mert úgy érzik, valóban maradni szeretne.