Molnár Gusztáv: tavaly benne volt a pakliban, hogy ilyenkor már nem élek

Fotó: RTL Magyarország / SajtóKlub
Style
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Interjújában elárulta, rengeteget tanult a betegségéről, az elvonón töltött időszak pedig nagyon nehéz volt. De megérte, hiszen újra élvezni tudja az életét.

Molnár Gusztáv tavaly vonult be az elvonóra, egy komlói intézménybe, hogy kezeltethesse az alkoholproblémáit. Itt összesen 265 napot töltött, ami nem volt könnyű, de már az elején tudta, hogy szüksége van erre. Később megjelent egy fotó, amely által arra lehetett következtetni, hogy a színész valamelyest jobban van, és újra mosolygott. Múlt hónapban pedig ő maga írt arról az Instagram oldalán, hogy jól van, teszi a dolgát, s igazán hálás a kapott segítségért.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Most a Blikknek adott nyilatkozatában beszélt részletesebben az elmúlt év tapasztalatairól és a gyógyulás folyamatáról. „Ma már nem szégyellek semmit, hiszen rengeteget tanultam a betegségemről, arról, hogy mi hogyan működik ilyenkor. (…) A függőségből nincs gyógyulás, olyan ez, mint együtt élni a cukorbetegséggel: nem eszem cukrot, mert tudom, hogy baj lesz. Rengetegen küzdenek ezzel a problémával Magyarországon, sok sorstársam kéri a segítségemet, és ha csak egy embernek is tudok a saját példámmal segíteni, már megérte” – fogalmazott.

Ezt követően bevallotta, a bevonulása előtt még úgy gondolta, nem éri meg 2023 őszét. „Tavaly benne volt a pakliban, hogy ilyenkor már nem élek… Komlón nagyon nehéz volt az eleje, tíz évnek tűnt tíz másodperc odabenn, és nagyon hosszú időnek kellett eltelnie, mire azt éreztem, hogy kezdek jól lenni. November 10-én leszek egyéves, ez pedig egy nagyon fontos születésnap lesz számomra, talán fontosabb, mint a biológiai” – mondta Molnár Gusztáv.

Majd arról beszélt, bár sok ember eltűnt mellőle, egyáltalán nem érzi magát egyedül. „Mindenkit elvesztettem magam mellől, most pedig kiszűrök minden olyan embert az életemből, akik nem jók nekem. Tavaly teljesen egyedül voltam, és bár most is egyedül élek, nem vagyok magányos. Van segítségem, akit bármikor felhívhatok, ha bizonytalan vagyok, hogy valami jó-e nekem vagy sem. Kaptam egy közösséget, ami most hatalmas erőt ad nekem” – árulta el.

Állítása szerint sokat sportol, és már munkafelkérést is kapott: legutóbb egy felolvasóesten lépett fel, ahol rengeteg pozitivitást és támogatást kapott a közönségtől. „Most minden teljesen más, nagyon élvezem a mostani életemet. Szeretem ezt a csendet, de közben nagyon aktívan élek: bunyózok, szablyázok, biciklizek, falat mászok. Nem kapkodom, noha egy éve még nem gondoltam volna, hogy lehet ilyen jó minden. Egyfajta önismereti utazáson vettem részt, a létezés esztétikáját élvezem most. És még egy fontos dolgot tanultam, amit nagyon élvezek: nincs nyomás, nem kell csinálnom semmit muszájból, csak az lehetek, aki vagyok” – tette hozzá a színész.