Clouds
21 Budapest
Dollár
360,18 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,72 Ft
Bitcoin
23,068 $

Mindent tagadott kihallgatásán a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi

Budapest, 2023. január 13. Gyászszalag egy rendõrautón Budapesten 2023. január 13-án. A rendõrség elindította az elõzõ napon este megölt Baumann Péter körzeti megbízott hõsi halottá nyilvánítási folyamatát - jelentette be a rendõrség szóvivõje budapesti sajtótájékoztatóján. Három intézkedõ rendõrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták. MTI/Máthé Zoltán
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

Több emberen elkövetett emberölés miatt indítottak nyomozást az ügyben.

A Központi Nyomozó Főügyészség számolt be a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi kihallgatásáról, aki nem tett vallomást az ügyben, egyenesen tagadta annak elkövetését, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Frücht Pál, a KNYF vezetője elmondta, hogy „egy külön nyomozócsoportot hoztak lére egy osztályvezető ügyész irányításával a történtek vizsgálatára. Az elkövető kihallgatása a sajtótájékoztató idején még tartott a kórházban” – írja a Magyar Nemzet.

Gál Kristóf alezredes, az ORFK szóvivője kiemelte, hogy bár továbbra is vizsgálják, de már nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy az intézkedő rendőrök szakszerű és jogszerű módon jártak el, a fegyverhasználat pedig szükséges volt.

Mint azt korábban megírtuk, három rendőrt késelt meg egy elkövető csütörtök éjjel Budapesten. Az egyik rendőr, a XI. kerületi rendőrkapitányság körzeti megbízottja életét vesztette, miután a zavart, őrjöngő férfi kétszer szívtájékon szúrta.

A menekülő elkövetőt egy figyelmeztető lövést követően lábon lőtte az őt üldöző egyik egyenruhás. A rendőrség a tragikus esetet követően elindította az elhunyt körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát.