Clouds
21 Budapest
Dollár
360,18 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,72 Ft
Bitcoin
23,068 $

Őrizetbe vették a késelőt, aki halálosan megsebesített egy rendőrt – részletek

Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. A rendőrség elindította az előző napon este megölt körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát - jelentette be a rendőrség szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták. MTI/Máthé Zoltán
Bűnügy
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Új információk láttak napvilágot a tragikus incidensről.

A Telex értesülései szerint a késelő, aki csütörtök éjjel támadt rá az intézkedő rendőrökre, majd egyiküket halálosan megsebesítette, egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel támadt az egyenruhásokra.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

A rendőrök azt követően érkeztek ki az újbudai helyszínre, hogy lakossági bejelentést kaptak arról, hogy az egyik lakás zárt ajtaját egy házban lakó férfi kalapáccsal betörte, hogy bejusson. A rendőrök kiérkezésük után elkezdték megbilincselni a férfit, ám a gyanúsított hirtelen rájuk támadt.

Ütésekkel és rúgásokkal próbálta megakadályozni az intézkedést, majd elővett egy 17 centis pengehosszúságú kést, s a rendőrökre támadt: mindhárom intézkedő rendőrt megszúrta, s mint kiderült, feltett szándéka volt, hogy megölje a rendőröket.

A halálos sérüléseket szenvedett rendőrt, Baumann Pétert a BRFK tájékoztatása szerint hősi halottnak fogják nyilvánítani. A Telex értesülései szerint a kifejezetten jó fizikumú, 80 kiló körüli férfi már előző este is megpróbálta rátörni az ajtót szomszédjára, ám akkori agresszív cselekedete nem járt sikerrel.

Információik szerint a férfi csütörtök este 7 óra környékén körbejárta a négyemeletes épületet, s mindenkihez becsengetett, s azt üvöltötte:

“Nem látjátok, mi történik itt? Nem lakik itt senki?”

A portálnak nyilatkozott informátor szerint a férfi agresszívan, több alkalommal is mutogatott a szemközti házra és a sötét utcára, s szemmel láthatóan zavart állapotban volt, majd elcsendesedett. Pár órával később azonban, este 10 óra környékén szó szerint rátörte az ajtót a fölötte lakó szomszédjára.