Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Minden tizedik egészségügyi dolgozó felmondhat a kötelező koronavírus-oltás miatt

MTI/Krizsán Csaba
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Jobbik képviselője, Rig Lajos szerint a szakemberhiányon tovább ronthat a kormány döntése, mely szerint szeptemberig be kell oltatniuk magukat az ápolóknak és az orvosoknak, máskülönben elbocsátják őket az állásukból.

Rig Lajos a Spirit FM Aktuál című műsorában a következőképpen nyilatkozott a helyzet kapcsán:

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

,,Azt kell mondanom, hogy most már nem a szakadék szélén állunk, hanem zuhanunk lefelé, csak még nem találtuk meg az alját. Most ezt a folyamatot visszafordítani nagyon nehéz, a kormány kapacitás eloszlással próbál korrigálni.”

A jobbikos országgyűlési képviselő figyelmeztetett, a következő időszakban a fő feladat a szakemberek megtartása lesz, mivel az oltás kötelezővé tétele után még több lemorzsolódás várható az egészségügyi dolgozók között az amúgy is szakember hiánnyal küzdő ágazatban.

Rig Lajos úgy gondolja, van egy 20%-os réteg, akik még mindig nem oltatták be magukat, és miután kötelező lesz nekik az oltás, várható, hogy ezek fele nem vállalja majd ezt, így inkább egyszerűen kilépnek a rendszerből.

Konkrét példaként a politikus a Tapolcai sürgősségi osztályt hozta fel, onnan ugyanis Ajkára viszik a betegeket. Ez azt is jelenti, hogy a Balaton part érintett részéről szintén oda kerül, az a nyaraló, akit megfigyelésre visznek, vagyis egy mentősnek akár 3 óra is kiesik az utaztatás miatt.