Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,91 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,34 Ft
Bitcoin
66,169 $

Arteta: Guardiola „a világ messze legjobb edzője”

Ennek ellenére úgy véli, az Arsenal képes lehet arra, hogy egy hatalmas győzelmet arasson a Manchester City ellen.

Fotó: EPA/RUI MANUEL FARINHA
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mikel Arteta nem rejtette véka alá véleményét és kijelentette, Pep Guardiola „a világ messze legjobb edzője”. Ennek ellenére azonban úgy véli, az Arsenal képes arra, hogy a Manchester City ellen egy olyan győzelmet arasson, mely felrázza a Premier League bajnoki címért folyó versenyt.

Az Arsenal 2015 januárja óta nyolc alkalommal nem nyert az Etihad Stadionban, noha hétszer kikapott. Tavaly áprilisban pedig egy 4-1-es vereséget szenvedett, amikor is a City győzedelmeskedett, ezzel megtartva a bajnoki címet. Arteta és Guardiola barátsága régre nyúlik vissza, s többek között együtt dolgoztak a City edzői stábjában mintegy három éven át, mielőtt Arteta 2019 decemberében átvette az Arsenal irányítását. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

Az Arsenal edzője nyíltan beszélt a Guardiolához fűződő kapcsolatáról, valamint arról, hogy mit gondol róla:

„A csodálatom és amit iránta érzek, az biztosan nem változott. Véleményem szerint mérföldekkel a világ legjobb edzője, és ő az egyik legkedvesebb ember, akivel a futballban találkoztam. Minden bizonnyal ő az egyik, akivel a legjobban szórakoztam és nevettem, amikor együtt dolgoztam. Ez pedig örökre megmarad.”

Az Arsenalnak nyolcpontos előnye volt a Cityvel szemben a tavalyi szezon április elején, csakhogy az utolsó kilenc meccséből csak kettőt nyert meg, beleértve a Liverpool, a West Ham és a Southampton elleni döntetleneket, miközben Guardiola csapata hat szezonon belül ötödik bajnoki címét szerezte meg.

Arteta az ESPN szerint legutóbb arról elmélkedett, hogyan lehetne elkerülni egy hasonló tendenciát ezúttal, amikor csapata a gólkülönbség alapján a Liverpool előtt áll a tabella élén. Ennek kapcsán az edző úgy fogalmazott:

„Vannak pillanatok. Amikor például az Anfielden vagy, és 2-0-ra vezetsz, és a végén döntetlen lesz a vége. Ugyanez a helyzet a West Hamnél, és még akkor is, amikor még nyerhetnél, kihagyod a büntetőt. Aztán ott van a Southampton elleni meccs, ahol egyértelműen meg kellett volna nyernünk a meccset, de sok olyan tényező volt, ami nem tette lehetővé.”