Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,41 Ft
Euró
394,09 Ft
Font
460,21 Ft
Bitcoin
62,175 $

A Microsoft 68,7 milliárd dollárért felvásárolja az Activision Blizzardot

Ez a hír pedig el is kaszálja annak a lehetőségét, hogy a PlayStation-tulajok valaha játszhatnak konzolon a World of Warcrafttal.

Fotó: Activision Blizzard
Smart

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Microsoft egy gigantikus ajánlatot tett a stúdió felvásárlására, és egy közleményben jelentették be, hogy részvényenként 95 dollárt kínálnak érte, mely azt jelenti, hogy 68,7 milliárd dollárt fognak kifizetni. A Microsoft számításai szerint az egyesüléssel így a világ harmadik legnagyobb játékgyártója lenne, legalábbis a bevétel alapján, hiszen olyan címek tartoznak az Activision alá, mint a Call of Duty, a World of Warcraft és a Candy Crush.

Ezzel pedig minden reményünk megszűnik arra vonatkozóan, hogy valaha játszhassunk PlayStation konzolon a World of Warcrafttal, mivel a Microsoft azt tervezi, hogy az Activision Blizzard játékait is bepakolja a Game Pass szolgáltatás kínálatába.

A Microsoft gigantikus üzletet csinál ezzel a felvásárlással, ugyanis a mobiljátékok terén is igencsak erős az Activision, s bár a Microsoft azt ígéri, hogy a felvásárlás után a legnagyobb franchise-ok, mint a Halo és a Warcraft több eszközre is eljuthatnak majd a jövőben – számolt be az Engadget.

Amennyiben a szabályozó hatóságok is áment mondanak az ügyletre, úgy a felvásárlásra várhatóan valamikor a Microsoft 2023-as pénzügyi évében kerülhet sor, habár már mindkét vállalat igazgatótanácsa rábólintott az üzletre. Habár az még kérdéses, hogy mindez miként fog hatni az Activisionre, mely igen masszív botrányokba keveredett a közelmúltban, és a többszöri felhívások ellenére is Bobby Kotick maradt a vezérigazgatói székben.

Új LMBTQ-ellenes törvényt fogadtak el Ghánában

Hónapokig tartó vita után mégis elfogadták az erősen vitatott új törvényt.