Újabb Call of Duty játékok érkezhetnek mobilra

Activision
not image

Kulcsár Péter

2021. november 2. - 01:08

Az Activision Blizzard bejelentette, hogy felvásárolta a Digital Legends stúdiót, ami azt jelenti, hogy újabb lövöldözős FPS-ek érkezhetnek a közeljövőben okostelefonokra.

A Call of Duty-széria sokak szerint az egyik legunalmasabb franchise, amit valaha is piacra dobtak, hiszen a sportjátékokhoz hasonlóan minden egyes évben megjelenik egy új cím, és már annyi van belőlük, hogy nehéz őket számon tartani, nem mellesleg szinte ugyanúgy néznek ki.

Természetesen a COD-sorozatnak vannak kimagasló epizódjai is, melyeket nehéz elvitatni, az Activision Blizzard azonban úgy gondolta, hogy a konzolos és PC-s változatokon kívül mobilfronton is bekeményít, ezért a Call of Duty: Mobile sikerein felbuzdulva újabb fejlesztésekbe kezdtek.

Első lépésben megvásárolták a Digital Legends csapatát, akik a Respawnables, valamint az Afterpulse nevű videojátékokat tették le az asztalra, melyekkel óriási sikereket értek el a mobil game-ek piacán.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor kaphatunk érdemi információkat a készülőfélben lévő vadonatúj mobil Call of Duty-ról, mivel a jelenlegi iteráció még másodvirágzását éli, és 500 millió feletti letöltéssel rendelkezik, ezért az idő sem sürgeti túlságosan a stúdiót és a kiadót sem.

Sokan szeretnének egy zombis lövöldét látni telefonon is, erre pedig lehet esély, hiszen a Call of Duty: Black Ops Zombies mobilváltozata a 2015-ös megjelenése óta el lett hanyagolva, ezért jót tenne egy frissítés a szériának.