Dollár
383,19 Ft
Euró
392,47 Ft
Font
464,06 Ft
Bitcoin
24,818 $

Leállította a Microsoft az Xbox One konzolok gyártását

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2022. január 13. - 20:26

A redmondi techóriás 2022-től kezdődően egyértelműen az újgenerációs játékgépekre fókuszál.

A szoftveróriás eredetileg az Xbox One X és a digitális Xbox One S gyártását szüntette meg az Xbox Series X megjelenése előtt, majd 2020 végén csendben leállította az Xbox One S gyártását, így a kiskereskedők a maradék készleteket is eladták.

Soron kívül Továbbra sem kapják meg a támogatást a független benzinkutak, elkerülhetetlennek tűnik a sztrájk

“Hogy az Xbox Series X/S gyártására koncentrálhassunk, 2020 végére leállítottuk az összes Xbox One konzol összeszerelését” – mondta Cindy Walker, az Xbox konzolok termékmarketingjének vezető igazgatója a The Verge-nek adott nyilatkozatában.

Korábban a nagy rivális Sony-ról pletykálták, hogy befejezik a PS4 konzolok előállítását, a héten azonban kiderült, hogy 2022-ben egymillió darabot terveznek piacra dobni a PS5 hiánya miatt. A japánok tehát megerősítették, hogy a PS4 gyártása fokozott tempóban ugyan, de folytatódik, miközben úgy tűnik, hogy a Microsoftnál átállnak a next-gen masinákra.

A cikk megjelenésének időpontjában az elérhető árú, 299 dolláros Xbox Series S az Egyesült Királyságban az Amazon, az Egyesült Államokban pedig a Best Buy webáruházakban is raktáron van.

Az Xbox vezetője, Phil Spencer közvetlenül az Xbox Series X/S 2020-as megjelenése után adott nyilatkozatában elmondta, hogy a vállalat több Xbox Series X konzolt gyártott, mint Series S-t, de végül a Series S alacsonyabb ára miatt győzedelmeskedhet majd.