Dollár
395,72 Ft
Euró
417,33 Ft
Font
483,51 Ft
Bitcoin
16,934 $

A Sony még az év végéig gyártja a PlayStation 4 konzolokat

TÉMÁK:
#gyártás #Sony
Sony
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Úgy tűnik, hogy a Sony előző generációs konzolja is igen nagy népszerűségnek örvend.

Mivel a koronavírus-járvány nagyban befolyásolta az iparág működését, és igen masszív hiány lépett fel a félvezetők tekintetében, jelentősen visszaesett a gyártási volumen, a Sony pedig azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az előző generációs konzolok gyártásával ellensúlyozza a PS5 gyártására nehezedő nyomást.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

A Bloomberg értesülései szerint a Sony a tavalyi év végén összehívta az összeszereléssel foglalkozó partnereket, és közölte velük, hogy 2022 végéig még gyártani fogják a PS4 konzolokat. S bár a Sony hivatalosan még nem jelentette be, hogy lennének tervei arra vonatkozóan, hogy leállítsák a PS4 gyártását, a Bloomberg által szemlézett jelentés szerint a Sony már tavaly év végén leállította volna a gyártást.

A Sony szóvivője eközben közölte, hogy a vállalat egyáltalán nem tervezi az előző generációs konzol gyártásának leállítását, és azt is megerősítette, hogy még idén is garantáltan gyártásban marad, sőt, mondhatni az egekig magasztalta a konzolt, amivel egyet kell értenünk:

“Ez minden idők egyik legkelendőbb konzolja, és mindig van átjárás a generációk között”.

Habár arról nem esett szó, hogy pontosan hány darab PS4 fog lejönni a szalagról, a vállalathoz közel álló források szerint a Sony egymillió darab előző generációs konzol legyártását tervezi idén, habár nyilván ez a kereslet függvényében még bőven változhat.

A PS4 gyártása azért is előnyös a Sony számára, mert kevésbé fejlett chipeket használ, így egy tökéletes alternatíva a PS5 gyártására, melyet most megbénít a félvezetők hiánya. Ráadásul a vállalat mindenképpen jól fog járni, hiszen a PS4 valóban az egyik legnépszerűbb, legkelendőbb, és kategóriájában talán a legjobb valaha készült konzol, ami az is jelez, hogy ára nem csökkent jelentősen megjelenése óta.